Karlıova İlçesi'ne bağlı Kargapazarı Köyü İlköğretim Okulu'na, Yusuf Gölü, Mola Hüseyin, Ali ve Boyhane adlı mezralarda bulunan yaklaşık 200 öğrenci, gidiş geliş için her gün 6 kilometre yürüyor. Kargapazarı Köyü Muhtarı Vedat Sürmeli, taşımalı sistemin mezraları kapsamadığı için 6 yaşındaki yaklaşık 50 çocuğun her gün sabah saat 06.00'da uyanarak 3 kilometreyi yürümek zorunda kaldığını söyledi.

Okula yeni başlayan çocukların sabah, orta öğretime gelen çocukların da öğlen saatlerinde okula gittiğini belirten Muhtar Sürmeli, "Bu soruna çözüm bulunması gerekiyor. Her gün sabah erken saatlerde minik çocuklar okula gelmek için 3 kilometreyi yaya olarak yürüyor. Şimdilerde herhangi bir sorun olmadığı için her gün çocuklarla birlikte bir yetişkin yürüyerek geliyor. Ama yarın kış şartlarında ne olacak? Kimse bunu düşünmemiş. Kar, kış kıyamet başlayınca bu çocuklar nasıl okula gelecek? Okulumuzun toplam 495 öğrencisi var. Bu öğrencilerden yaklaşık 200'ü Yusuf Gölü, Mola Hüseyin, Ali ve Boyhane Mezraları'ndan geliyor. Kışın sabah erken gelen minik öğrenciler ve akşam okuldan çıkan orta eğitimdeki öğrenciler karanlıkta gelip gitmiş olacak" dedi.

Kış şartlarında yolların uzun süreli kapandığını belirten Sürmeli, okul yönetiminden bu soruna çözüm bulunmasını istediklerini, ancak bu konuda şimdiye kadar herhangi bir gelişme sağlanmadığını ifade etti.