Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek Beldesi'nde bulunan Rixos Premium Hotel'deki toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İran Tarım ve Seferberlik Bakanı Sadegh Khalilian, Azerbaycan Tarım Bakanı Ismat Abasov, Tacikistan Tarım Bakanı Kosim Kosimov, Afganistan Tarım Sulama ve Hayvancılık Bakanı Mohammad Asif, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Kırgızistan Tarım Bakanı Yardımcısı Dzhumaliev Akylbek ile Pakistan Tarım Bakanlığı Federal Su Yönetimi Birimi Direktörü Mohammad Tahir ile bu ülkelerin bakanlıklarından temsilciler katılıyor.

Ankara'dan havayoluyla saat 15.00'de Antalya'ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Azerbaycan, İran, Tacikistan, Kırgızistan, Pakistan, Afganistan ve KKTC'nin bakanları ile üst düzey yetkilileriyle ikili görüşmelerde bulundu. Ülke bakanları ve heyetleri arasında da yine basına kapalı ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Konuk ülkelerden gelen tarım bakanları Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerince kentte bulunan modern sera tesislerine geziler de düzenlendi.