Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 4 ay önce terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK'ya yönelik çalışma başlattı. Polisler terör örgütü lehine yasa dışı faaliyet yürüttüğü, korsan gösterileri düzenleyip yönlendirdiği öne sürülen kişileri fiziki ve teknik takip ile izlemeye aldı. Polis bu sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Savcılık kararı ile Şanlıurfa'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir ve Muş ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı.

BDP İL VE İLÇE BAŞKANLARI GÖZALTINDA

Polis, savcılık kararı ile bugün saat 05.00'te 6 ilde 28 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Çok sayıda polisin katılımı ile düzenlenen operasyonun merkezi olan Şanlıurfa'da, ekipler ilk olarak Sancaktar Mahallesi'nde oturan BDP İl Başkanı Fatma İzol'un evine geldi. Polisler, Fatma İzol'un evi ile sokakta park halinde duran 63 KC 825 plakalı otomobilini didik didik aradı. Yaklaşık 1 saat süren aramaların ardından Fatma İzol gözaltına alındı ve evinden çıkarılarak sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Fatma İzol'un yanı sıra polis, BDP Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Halis Aktaş ile BDP Ceylanpınar İlçe Başkanı İbrahim Ogur'u da gözaltına aldı.

BİRÇOK YERDE ARAMA YAPILDI

BDP'li başkanların gözaltına alındığı operasyon kapsamında polis, BDP Ceylanpınar ilçe başkanlığı ile BDP Urfa Siyaset Akademisi ile Kürdi-Der binasında da arama yaptı. Uzun süren aramaların ardından polis, suç unsuru olduğu değerlendirilen evrak, bilgisayarlar, CD'ler ile yayınlara da incelenmek üzere el konuldu.

Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan BDP Şanlıurfa İl Başkanı Fatma İzol, BDP Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Halis Aktaş, BDP Ceylanpınar İlçe Başkanı İbrahim Ogur ile Y.K., T.A., M.V., H.K., M.A., İ.G., H.Ç., H.D., A.T., K.C., M.K., M.E., P.Y., Ş.B., A.D.S., H.Y., A.C., M.E.P., N.A., A.V., F.A., M.E., S.İ., Z.Y. ve M.N.T.; getirildikleri Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmaya başlandı.



DHA(HK/İD)