Bu yıl 7 Temmuz tarihinde başlayan ve Ramazan ayı nedeniyle ara verilen turlar, 1 Eylül Cumartesi günü  uzman tarihçiler eşliğinde Kültepe Kaniş-Karum bölgesinde başlayacak. Ücretsiz turlarla kültür ve tarih meraklıları, binlerce yıl önce kurulan medeniyetlere ait çeşitli bilgileri yerinde alma fırsatı bulacak. 22 Eylül tarihine kadar her Cumartesi devam edecek turlarda Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğrencileri tarafından kısa bir tarihi oyun sergilenecek. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Kültepe Kaniş-Karum bölgesinin Anadolu'da insanların yazıyla ilk tanıştığı yer olması bakımından önemli olduğunu söyledi. Durukan, şöyle dedi:

"6 bin yıllık geçmişi ile uygarlıklar kavşağı üzerinde yer alan ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Kayseri'nin en önemli tarihi merkezlerinden birisi de Kültepe'dir. Anadolu insanın yazı ile tanıştığı ilk merkez olan Kültepe, bu coğrafyadaki arkeolojik çalışmalar için mihenk taşı konumundadır. Asur ve Hititler döneminde önemli bir merkez olan Kültepe Kaniş-Karum bölgesini halkımızın bilmesi ve görüp gezmesi için ücretsiz turlar düzenliyoruz. 'Tarihe Yolculuk' adı altında ücretsiz olarak Cumartesi günleri düzenlediğimiz etkinlik, arkeoloji sunumlar, geziler ve ikramlarla eğlenceli hale getiriliyor. Ayrıca iki bin yıl öncesine ait tüccar, kral ve kraliçe arasında geçen ticaret hayatının o döneme ait kostümler ve aksesuarlar eşliğinde canlandırılması ise programa katılanlara eşsiz bir zaman dilimi yaşatıyor. Bölgeye düzenlediğimiz ve yerli yabancı birçok insanın ilgisini çeken kültür turumuzun gördüğü ilgi bizleri fazlasıyla memnun etmektedir."

Programa katılmak ve daha geniş bilgi almak isteyenler, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nı arayarak rezervasyon yaptırabilecek.



OE(OE/İD)