Belediye Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Kültepe Kaniş-Karum bölgesinin Anadolu'da insanların yazıyla ilk tanıştığı yer olması bakımından büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Durukan, şöyle dedi:

"6 bin yıllık geçmişi ile uygarlıklar kavşağı üzerinde yer alan ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Kayseri'nin en önemli tarihi merkezlerinden birisi de Kültepe'dir. Anadolu insanın yazı ile tanıştığı ilk merkez olan Kültepe, bu coğrafyadaki arkeolojik çalışmalar için mihenk taşı konumundadır. Asur ve Hititler döneminde önemli merkez olan Kültepe Kaniş-Karum bölgesini halkımızın bilmesi ve görüp gezmesi için ücretsiz turlar düzenliyoruz. 'Tarihe Yolculuk' adı altında ücretsiz olarak Cumartesi günleri düzenlediğimiz etkinlik, arkeoloji sunumlar, geziler ve ikramlarla eğlenceli hale getiriliyor. Ayrıca 2 bin yıl öncesine ait tüccar, kral ve kraliçe arasında geçen ticaret hayatının o döneme ait kostümler ve aksesuarlar eşliğinde canlandırılması programa katılanlara eşsiz bir zaman dilimi yaşatıyor. Bölgeye düzenlediğimiz ve yerli yabancı birçok insanın ilgisini çeken Kültür Turumuzun gördüğü ilgi bizleri fazlasıyla memnun etmektedir."

Etkinlik kapsamında Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı öğrencileri tarafından 6 bin yıl öncesi canlandıran kısa bir tarihi oyun sergilendi. Temmuz Eylül ayı boyunca her Cumartesi günü düzenlenecek  ücretsiz turlara katılmak isteyenlerin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyette bulunan Büyükşehir Konservatuarı'nın 232 20 40 nolu telefonunu arayarak rezervasyon yaptırmaları gerekiyor.



OE(OE/İD)