Ağlı Belediye Başkanlığı ve kaymakamlığı tarafından organize edilen yarışlarda, köylüler yöresel adıyla 'kayık' dedikleri kızaklarla, daha önceden hazırlanan parkurda kayarak en uzun mesafeye gitmek için çaba gösterdi.

Geçmişte karda ulaşım aracı olarak kullanılan kayıklar zamanla eğlence ve yarış aracı haline geldi. Her birinin ayrı bir hikayesi olan tarihi kayıklarla yapılan yarışlarda 13 yarışmacı, kar ve buz kaplı alanda zor anlar yaşadı.

ÖDÜL: KOÇ, HİNDİ, HOROZ

Kızaklarının üzerine yatan yarışmacılar, son hızla kayarak en uzak mesafeye gitmek için çalıştı. Yarışlarda, Fermansız ismini verdiği kızakla Ali Osman Dikmen birinci olurken, Cengiz Özkan ikinci ve Erdoğan Karaş üçüncü oldu. Birinci olan Ali Osman Dikmen, koç ile ikinci Cengiz Özkan, hindi ile üçüncü Erdoğan Karaş ise horoz ile ödüllendirildi.

Kastamonu Vali Yardımcısı Atilla Kantay, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdoğan Akbıyık, Ağlı Kaymakamı Serdar Karal ve Ağlı Belediye Başkanı Muharrem Dinç’in yanı sıra yüzlerce kişi yarışları ilgiyle izledi.



TK(AY/AK)