Kentin en kalabalık mahallelerinden Karaelmas Mahallesi'nde, muhtarlığın talebi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde okuma-yazma kursu açıldı. Muhtarlık hizmet binasında 8 Ekim'de başlayan ve 4 Ocak 2013 tarihinde sona erecek kursun açılış töreni bugün yapıldı. Açılışa, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar, muhtarlar, bazı okul müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Törende kursiyerlere hitaben konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, şöyle dedi:

"Sizlerle gurur duyuyoruz. Çünkü okuma uğruna evdeki işleri bıraktınız, buraya geldiniz. İnşallah bu kurs sizlerin hayatında çok şey değiştirecek. Hastaneye gittiğiniz zaman doktorun ismini, ilacın ismini rahatlıkla okuyacaksınız. Bindiğiniz otobüsün nereye gittiğini bileceksiniz. Sizleri tebrik ediyorum."

Törenin ardından, Karaelmas İlkokulu sınıf öğretmeni Orhan Dağlı nezaretindeki kurs başladı. Haftanın 5 günü gerçekleştirilen kursa katılan kursiyerlerden 26 yaşındaki Leyla Koçaklı, eşinin tavsiyesi üzerine kursa katıldığını belirterek, "Okuma yazma bilmediğim için hastaneye gittiğimizde doktor odalarını bulamıyordum. Okumayı öğrenince çok rahat bulacağım için şimdiden sevinçliyim" dedi.

Küçüklüğünde okulun evlerine uzak olması nedeniyle okula gidemediğini belirten 4 çocuk annesi Feride Ataman ise şunları söyledi:

"4 çocuğumu okuttum. Şimdi kendim okumayı öğreniyorum. Okumayı bilmemenin sıkıntısını çok yaşadım. Hastaneye gittiğim zaman nereden numara alacağımı bir başkasının yardımıyla öğreniyordum. Doktorun odasını bulmakta zorlanıyordum. Şimdi okumayı öğrendikten sonra kimseye sormadan sıraya girip numara aldıktan sonra doktorun odasını bulabileceğim. En çok buna seviniyorum."



DS(EE/CK)