Tokat'ta yaşayan evli ve 5 çocuk annesi Nadide Cansu'nun eşi 61 yaşındaki Nizamettin Cansu, kalp rahatsızlığı nedeni ile 2001 yılında Sivas'ta ameliyat oldu. Zaman zaman rahatsızlanan eşini hastaneye götürüp getirmek için genellikle çevreden veya çocuklarından yardım isteyen Nadide Cansu, otomobillerini kullanabilmek amacıyla sürücü belgesi almaya karar verdi. Bunun üzerine 8 ay önce kentteki bir sürücü kursuna yazılan Nadide Cansu, yazılı sınavları başarıyla geçti. Ancak, direksiyon sınavında başarılı olamadı. Ancak, amacından yılmayan Nadide Cansu, sürücü kursundaki simülasyon aracında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sürücü belgesini almayı ve otomobili kendi başına kullanıyor olmayı çok istediğini belirten Cansu, şöyle dedi:

"Eşim 1995 yılında kalp krizi geçirmişti. O zaman kapının önünde otomobil vardı ama kullanacak kimseyi bulamamıştım. Oğullarım da o anda evde yoktu. Şimdi eşimle yalnız kalıyoruz. Zaman zaman otomobil kullanmaya ihtiyacımız oluyordu. Bu nedenle ben de sürücü belgesi almak istedim. Çocuklarım da destek oldu. Yazılı sınavda başarılı oldum ama direksiyonu geçememiştim. O sınavı da geçmek için çalışmalarımı sürdürüyorum."

Nadide Cansu'nun direksiyon eğitmeni Gökhan Eşkin ise, şunları söyledi:

"Çalışmalarımız şu an gayet iyi gidiyor. İlk sınavda kaybetti ama azmini hiç kaybetmedi. Asılında ben geçecek diye bekliyordum. Çünkü çok çalıştık beraber. Sabah erkenden geliyordu. Burada çalıyorduk, daha sonra gerçek araçla trafiğe çıkıyorduk orada çalışıyorduk. Ama bu sorun değil. Hatta şimdi daha iyi olacak. Bu şekilde çalıma süremiz uzadı. İyi bir araba kullanıcısı olacak. Nadide abla çok iyi, burada sadece kendi motive olmuyor. Bizi ve diğer kursiyer arkadaşları da motive ediyor. Azmi herkes tarafından takdirle karşılanıyor."



MT,FY(EA/İD)