Öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan 57 kişi, 235 kilometrelik yürüyüş için Tekirdağ Valiliği önünden dün sabah yola çıktı. 'Dönmeyi düşünmediler' sloganı ile ellerinde meşalelerle yürüyen grup, dün aksam saatlerinde Malkara İlçesi’ne ulaştı. Grup 18 Mart Pazar günü 57'nci Alay Şehitliği'nde düzenlenecek törene katılacak.

Grubun sözcüsü 53 yaşındaki Hikmet Selim Yılmaz, amaçlarının, Tekirdağ’ı tarih ile kucaklaştırmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Çanakkale Savaşları’nın 97'nci Yıldönümü'nde orada olacağız. Başta 57'nci Alay erleri ile subayları olmak üzere bütün Çanakkale ve Gelibolu Kara ve Deniz savaşları şehitlerimiz nur içinde yatsınlar. İşte böyle bir alayın bu günkü torunları olan biz Tekirdağlılar ne kadar övünç duysak azdır. Atalarımızdan aldığımız bu sancağı sonsuza kadar yere düşürmemeye ve sahip çıkmaya karar verdik. Onlara gidiyoruz. Sizler bizleri yüreklerinizde yeşertirken bizler vatan topraklarını adımlayarak adlarını Çanakkale savaşlarına altın harflerle yazdıran, 'Biz buraya teslim olmaya ve dönmeye gelmedik, ölmeye geldik' diyen atalarımıza yürüyoruz. Şehitlerimizi yad etmek için yürüyoruz. Conkbayırında, Kanlısırtta, Bombasırt'ta, 261 nolu Tepe'de, Anafartalar'da kefensiz yatan atalarımıza manevi kefen olmaya gidiyoruz. Bütün insanlarımızın dualarını şehitlerimize iletmek için yola çıktık."

Malkara’ya ulaşan gruba Çanakkale’de canını feda eden şehitlerin yiyeceği olan yağsız un çorbası, üzüm hoşafı ve birer dilim ekmek ikram edildi. Geceyi öğretmenevinde geçiren grup sabah saatlerinde Çanakkale’ye gitmek için yeniden yola çıktı.



MY(LK/CK)