İl Jandarma Alay komutanlığı tarafından yapılan istihbarat çalışmaları sırasına İran ve Afganistan üzerinden gelen bir miktar uyuşturucunun, İstanbul üzerinden yurt dışına çıkarılacağı bilgisine ulaşıldı. Bu bilgi üzerine Polonya uyruklu şüpheliler J.R ile W.B. takibe alınırken zanlıların araçlarına yükledikleri uyuşturucu madde ile Silivri, Selimpaşa’da bir dinlenme tesisine giderek bir TIR'a ulaştıkları görüldü. Otomobilin bağajından indirdikleri uyuşturucu maddeleri, TIR'a yüklemeye başlayan zanlılara karşı operasyon yapıldı. Baskında J.R. ile W.B. ile TIR'ın sürücüsü S.K. gözaltına alındı. Operasyonda büyük bölümü TIR'ın gizli bölmelerine yerleştirilmiş 56 kiloğram 536 gram eroin maddesi ele geçirildi.


KÖPEKLERDEN KURTULMAK İÇİN PARFÜM KULLANMIŞLAR


Jandarma ekipleri yaptıkları incelemede zanlıların sınırdaki eğitimli köpeklerin uyuşturucuyu bulamaması için ilginç bir yöntem kullandığını tespit etti. Zanlıların köpeklerin kokuyu almaması için eroin paketlerinin arasına parfüm şişeleri koydukları belirlendi.


KRİPTOLU TELSİZ KULLANIYORLARMIŞ


Öte yandan operasyon yapılan TIR'da ve otomobilde yapılan aramada zanlıların dinlenmemek için kriptolu telsiz sistemi kullandıkları öğrenildi. Bunun için hem TIR hem de otomobile düzenek hazırlayan zanlıların birbirleriyle haberleştikleri öğrenildi. Ayrıca zanlıların üzerinden 9 ayrı cep telefonu ile 12 adet SİM kart ele geçirildiği öğrenildi.




Jandarma’da işlemleri tamamlanan Polonla uyruklu 3 zanlı çıkarıldıkları adliye tarafından tutuklanarak Maltepe cezaevine kondu. Yetkililer olayla ilgili operasyonların sürdüğünü belirttiler.


AA (MK) (FOTOĞRAF)