Hatay'dan özel servis araçlarıyla gönderilen ve dün saat 23.30 sıralarında Osmaniye'ye gelen Suriyeli sığınmacılar, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Osmaniye Yurt Müdürlüğü'ne yerleştirildi. Kadın ve çocuk sığınmacı sayısının fazla olduğu belirtilirken, bazı yaşlı sığınmacılar fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken, durumu ağır olanlar Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sığınmacıları Osmaniye'de Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ve İl Müftüsü Ramazan Çortul birlikte karşıladı.

Osmaniye Valisi Cerrah, Suriye'den kaçan 527 sığınmacının Osmaniye'de Kredi ve Yurtlar Kurumuna yerleştirildiğini, bugün 280'inin daha geleceğini açıkladı. Sabaha kadar 1050 toplamda ise 2 bin Suriyeli'nin geçici olarak konuk edileceğini belirten Vali Cerrah şöyle dedi:

"Her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Sabaha 280 Suriye vatandaşı daha olacak. Bunları okullarımıza, yatılı bölge okullarımız da dahil yurtlarına yerleştirip rahat etmesini sağlayacağız. Ayrıca Cevdetiye Kasabası'nda hazırlıklarını devam ettirdiğimiz 10 bin kişinin kalacağı bir kamp yeri hazırlıkları devam ediyor. 1 Eylül'e kadar tamamlamamız isteniyor. Kızılay, sağlık ve diğer kurumlarla beraber çalışmalarımız olacak. Özel İdare olarak yer düzenlemesi çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede de burayı bitirip 1 Eylül'den sonra da gelecek 10 bin civarındaki Suriye vatandaşını Cevdetiye Beldesi'ne yerleştireceğiz."

Üst araması ve kayıtları alınan Suriyeliler işlemlerinin ardından Öğrenci yurdu binalarındaki odalarına yerleştirildi.



İE(SÖ/İD)