Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimini yıkmak için silahlanan muhaliflerle ordu güçleri arasında süren çatışmalar, Hatay'ın Yayladağı Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Kesap Sınır Kapısı'na kadar sıçradı. Dün gece bir grup muhalif, ele geçirmek istediği Kesap Sınır Kapısı'na ağır silahlarla saldırdı. Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışma yaklaşık yarım saat sürdü. Yayladağı Sınır Kapısı'na 100 metre uzaklıktaki sınır kapısında çıkan çatışma Türk tarafından da endişe ile izlendi. Yayladağı İlçesi'nden duyulan çatışma, askerlerin muhalifleri püskürtmesiyle son buldu.

Zaman zaman çatışmaların olduğu bölgedeki gelişmelerden rahatsızlık duyan yaklaşık 220 Suriyeli ise gece Yayladağı'ndan Türkiye'ye geçerek sığınma talebinde bulundu. Aralarında yaralı olan 4 Suriyeli ise, ambulanslarla hastanelere, diğerleri ise işlemleri yapıldıktan sonra Şanlıurfa'ya gönderildi.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nden ise gece 13 yaralı Suriyeli geldi. Yaralılar, Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

KİLİS'TE YARDIM İZDİHAMI

Halep'te yaşanan çatışmalardan kaçan 280 Suriyeli ise Kilis'ten Türkiye'ye geçiş yaptı. Türkiye ile Suriye sınırındaki mayınlı alandan kaçan Suriyelilere, işlemleri sırasında Kızılay görevlileri tarafında gıda yardımı yapıldı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup yardım almak için zaman zaman izdihama neden oldu. İşlemleri yapılan Suriyeliler, Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde yeni kurulan çadır kentte gönderildi. Suriyeliler, Halep'teki kanlı çatışmalardan kaçtıklarını, yüzlerce kişinin de Türkiye'ye geçmeye çalıştığını söyledi.