Kütahya-Afyonkarahisar karayolunun 4'üncü kilometresindeki Nafi Güral Fen Lisesi'nde okuyan ve yatılı olarak aynı okulun pansiyonunda kalan öğrenciler, dün öğle yemeğinde tavuk, pilav, salata ve tatlı yedi. Öğrenciler akşam saatlerinde rahatsızlandı. 51 kız ve erkek öğrenci 112 ambulanslarıyla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste serum verilerek tedavileri yapılan öğrencilerin yedikleri yemekten zehirlenmiş olabilecekleri bildirildi. Kütahya Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de hastaneye gelerek öğrencileri ziyaret edip yetkililerden bilgi aldı. Öğrenciler, gerekli tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildi.

YEMEK VE SU NUMUNELERİ ALINDI

Kütahya Valiliği'nden konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada Nafi Güral Fen Lisesi Pansiyonu'nda kalan öğrencilerin mide bulantısı ve kusma şikayeti ile hastaneye kaldırıldıkları belirtilerek şu bilgiler verildi:

"Söz konusu öğrenciler Evliya Çelebi Hastanesi Ek Bina Acil Polikliniği'nde müşahade altına alınmıştır. Aynı gece saat 22.30'dan sonra zaman aralıkları ile bir çok öğrenci aynı şikayetler ile okul idaresine başvurmuşlardır. Öğrenciler hızlı bir şekilde hastaneye intikal ettirilerek, müşahade altına alınmışlardır. Gıda zehirlenmesi şüphesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince gerekli tetkikler yapılmak üzere numuneler alınarak Eskişehir İl Gıda Kontrol Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. Çevre Sağlığı İl Müdürlüğü'nce de su numunesi alınmış, gerekli tetkikler için laboratuvara gönderilmiştir. Öğrencilerimizin sağlığı ile ilgili herhangi bir hayati tehlike bulunmayıp, ayakta tedavi edilerek okullarına gönderilmişlerdir. Konu ile ilgili olarak idari ve adli soruşturma başlatılmıştır."