Çiğli ve Karşıyaka Belediyeleri'nin desteği ile düzenlenen 4'üncü Hamsi Şöleni, Bostanlı Pazaryeri'nde yapıldı. Şölene CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak bazı milletvekilleri ve binlerce vatandaş katıldı. Karadenizli sanatçıların konser verdiği, halkoyunları gösterilerinin yapıldığı, alışveriş standlarının bulunduğu şenlikte en çok ilgi çeken bölüm ise hamsilerin, yanyana getirilen 500 metre uzunluğundaki mangallarda pişirilmesi oldu. Mangalların önünde uzun kuyruklar oluşturan binlerce kişi dumanlar arasında pişen hamsilerden almak için birbiri ile yarıştı.

Türkiye'de Karadeniz kültürünü geliştirmek ve yaşatmak için şenlik düzenlediklerini belirten Karadeniz Dernekleri Konfederasyon Başkanı Hızır Murtezaoğlu, "Kendi kültürümüzü İzmir'deki hemşehrilerimizle birlikte yaşatıyoruz. 70'e yakın mangal üzerinde 5 ton balık pişirilerek dağıtıldı. Bugün buraya gelen herkes hamsi yiyerek eğlendi. Şenliğe katılanlara teşekkür ederim" dedi.

İNCİRALTI'NDA İKİNCİ ŞÖLEN

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu'nun da Konak Belediyesi'nin desteği ile İnciraltı'nda düzenlediği hamsi şöleninde, yüzlerce kişi mısır ununa bulanıp tavada kızartılan, ekmek arasına konularak halka ücretsiz dağıtılan hamsileri yedi.

40 stantta hamsinin yanısıra Karadeniz yöresine ait tereyağı, bal, fındık, peynir ve Rize bezi satışı yapıldı. Yerel sanatçı Onay Şahin'in kemençesi eşliğinde yüzlerce kişi kol kola girerek horon tepti.



TG,ED(AÖ/ESM)