Yeşilköy'de, içerisinde ihracat ofisleri ve paketleme üniteleri bulunan Meyve ve Sebze Hali bloklarından birinin çatısı fırtınada uçup 100 metre uzaktaki domates seralarının üzerine düştü. Olay anında serada kimsenin bulunmaması olası can kaybını önledi. Olayda, Antalya Bağımsız Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç'in akrabası İsmail İrbeç'e ait, 1500 metrekarelik cam seranın büyük bölümü yıkıldı. Veysel Sarıbaş, M. Ali Çetin, ve Hakan Titrek'e ait seralar da hasar gördü.

Serası kullanılamaz duruma gelen 50 yaşındaki İsmail İrbeç bir yıllık emeğinin yok olduğundan yakınarak, belediyeden yap- işlet- devret modeliyle Sebze ve Meyve Hali ihalesini alanların inşaatı sağlam yapmadıklarını öne sürdü. İrbeç zaranının 100 bin lira civarında olduğunu belirtti.

Yeşilköy Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Akdeniz, olayda can kaybı olmamasının teselli edici olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımız zarar görmüşlerdir. Elimden geleni yaparak vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Kaymakam ile görüştüm, bir hasar tespit komisyonu kurmaya çalışıyoruz" dedi.



CH(SU/CK)