Ölüdeniz Beldesi'nde hediyelik eşya dükkanı işleten İlker Saygılı, geçen yıl tanışıp aşık olduğu İngiliz yazar Kathy Hancook'a evlilik teklif etmeye karar verdi. İngiltere'nin Leeds kentinden tatil için gelen Hancook'a büyük bir sürpriz hazırlayan Saygılı, Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında planını devreye soktu.

Saygılı, kız arkadaşı Hancook'u, yamaç paraşütü yapmak için 1970 rakımlı Babadağ'ın zirvesine davet etti. Çift, Babadağ'ın 1700 metrelik pistinden 2 ayrı paraşüt pilotuyla tandem atlayış yaptı. Atlayış sırasında İlker Saygılı'ya Skysport paraşüt firmasından Hasan Cansız, Kathy Hancook'a ise Airborne paraşüt firmasından Şenol Arat eşlik etti.

500 METREDE PANKART AÇTI

15 dakika yan yana uçtuktan sonra 500 metre yüksekliğe gelindiğinde İlker Saygılı, 'Will you marry me?' (Benimle evlenir misin) yazılı pankart açtı. Sevgilisinin elindeki pankartı gören Hancook, büyük şaşkınlık yaşadı. Bir süre daha yan yana uçtuktan sonra İlker Saygılı, Belcekız Plajı'na iniş yaparak Hancook'un inmesini beklemeye başladı. İlker Saygılı daha sonra iniş yapan kız arkadaşının parmağına önceden aldığı yüzüğü taktı. Uzun süre öpüşen çiftin mutluluğunu paraşüt pilotları şampanya patlatarak kutladı.

'NORMAL BİR EVLİLİK TEKLİFİ DÜŞÜNMÜYORDUM'

Evlilik teklifini uzun süredir planladığını anlatan İlker Saygılı, festival sayesinde planını gerçekleştirdiğini söyledi. Her şeyin istediği gibi gittiğini vurgulayan Saygılı, "Normal bir evlilik teklifi düşünmüyordum. Bu yüzden böyle bir sürpriz hazırladım. Pankartı açtıktan sonra gökyüzünde evlenme teklif ettim. Kathy'nin cevabı 'Evet' oldu. Şimdi de yüzüğümüzü taktık. Gelecek yıl ekim ayında evlenmeyi düşünüyoruz" dedi.

UMARIM BÖYLE DEVAM EDER

Böyle bir teklif beklemediğini belirten Kathy Hancook ise "Uçtuğum için biraz korktum. Ama benim için çok heyecanlı ve mutlu bir uçuştu. Evlilik teklifini kabul ettim. Her şey çok güzeldi. Umarım böyle devam eder" diye konuştu.