Türkiye’nin en uzun süreli muhtarlık yapan kişisi unvanını elinde bulundurduğunu iddia eden Kadir Yetginoğlu, köyüne hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Gemi köyü muhtarlığını yarım asırdır kimseye bırakmayan evli ve 4 erkek çocuk babası Yetginoğlu, bu başarısının yaptığı hizmetlerden dolayı vatandaşların kendisini sevmesi sonucu gerçekleştiğini söyledi.

Çocukları Kastamonu'da oturan, kendisi eşi ile birlikte köyünde yaşayan Yetginoğlu, yaklaşık 20 yıl önce muhtarlıktan emekli olduğunu ve ömrü boyunca başka bir iş yapmadığını belirtti. 

Tekrar aday olmak istediğini de ifade eden Yetkinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer muhtarlar gibi 5 yıl görev yapıp bırakacağım diye seçilmedim. Allah ömür ve sağlık verirse bu görevi ölünceye kadar yapacağımı söyledim. Önümüzdeki seçimde de aday olmak istiyorum. Ancak adaylık konusuna çocuklarımla görüştükten sonra karar vereceğim." 

YAPILAN HER HİZMETTE BEN VARIM

Görevi süresince köyüne sayısız hizmetlerde bulunduğunu anlatan Muhtar Yetginoğlu, “Araç’ta 40 yıl önce ilk defa benim köyümün yolu asfaltlandı. Diğer köylerde gaz lambası varken, ilk elektrik bizim köye geldi. Dönemin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal köyümüze gelerek elektriğin açılışını yaptı. Halen muhtarı olduğum Gemi Köyü’nde ilkokulundan suyuna kadar ne hizmet yapılmışsa, tümünde ben iktidardaydım. Yapılan her hizmette benim gayretlerim var” dedi.



VA(AY/AK)