Ece Mahallesi'nde yaşayan işçi emeklisi Ali Köse, 2.5 yıl önce yüksek tansiyon ve şeker hastalığına bağlı olarak böbrek yetmezliği çekmeye başladı. Diyalize giren Köse'nin sağlık durumu gün geçtikçe kötüye gidince eşi Keziban Köse bu duruma daha fazla dayanamadı. Eşinin acı çekmesine dayanamayan 7 çocuk annesi Keziban Köse, böbreğinin birini vermeye karar verdi. Keziban Köse, bu kararını önce eşiyle paylaştı. İlk etapta kabul etmek istemeyen Ali Köse, ısrarlara dayanamayarak durumu kabullendi.

Yapılan tahlilllerde dokuları uyum sağayan Köse çifti, böbrek nakli için İstanbul'a gitti. İstanbul'da bir özel hastanede gerçekleştirilen böbrek naklinin ardından normal hayatlarına kaldıkları yerden devam eden çift, huzura kavuştu. Ali Köse, eşine hayatını borçlu olduğunu belirtti. Köse, "Eşim bana böbreğini verdi.Onun sayesinde şu an iyiyim ve kendimi iyi hissediyorum. Bana böbreğini verceğini söylediğinde ben ona kıyamadım. 'Ben yarım oldum sen de yarım olma' dedim. Eşim de 'Ben yalnız ne yaparım, sen olmadan yaşayamam' deyince ısrarlarına dayanamayıp kabul ettim. Onun bu kararı beni çok mutlu etti. Hayata yeniden doğmuş gibi oldum. Ona hayatımı borçluyum" dedi. Ali Köse eşinin aynı durumda olması halinde kendisinin de seve seve aynı kararı verebileceğini belirtti.

Keziban Köse ise eşinin her gün diyalize girmeye başladığını ve eve döndüğünde yürüyemediğini belirterek bu durumun kendisini çok etkilediğini ve bu kararı verdiğini söyledi. Köse, "Onun daha fazla acı çekmesine dayanamadım. Ben bir böbrek ile yaşarım deyip böbreğimi verdim. Yakınlarım bu kararımı eleştirdi. Ancak ben kimseyi dinlemedim. 'O ölecekse bende öleyim o yaşayacaksa bende yaşayayım' dedim. 'Birlikte yaşayıp birlikte ölelim' dedim. Şimdi çok şükür ikimizde iyiyiz" diye konuştu.
 
HÖ,GC(EA/BT)