Göç alan merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Şehit Samet Saraç Halk Eğitim Merkezi'nin Müdürü Zeynel Girente, çocuk gelişiminden bilgisayar programcılığına, kalorifer ateşçiliğinden cam işlemeciliğine kadar 4 bin farklı iş kolunda eğitim verebildiklerini belirtti. Kurslara katılıp eğitim alanların büyük bölümünün iş bulduğunu, birçok kişiyi de kendilerinin işe yerleştirdiğini belirten Girente, "Kurslarımız 32 ile 180 saat arasında sürüyor. Yüreğir'de kapı kapı dolaşıp kursiyer buluyoruz, özellikle kadınlarımız aldıkları eğitimle en değerli altın bileziği kollarına takmış oluyor" dedi.

KOMŞU İLLERDEN GELENLERE DE EĞİTİM

2007'de hizmete giren Şehit Samet Saraç Halk Eğitim Merkezi'nin kurulduğu ilk yıl 689 kişiye kurs verirken, 2011'de bu sayının 20 bin 126'ya çıktığını belirten Girente şöyle konuştu:

"İstihdam yaratabilecek konularda eğitim veriyoruz. Özellikle bazı konularda Türkiye'de ilk kursu biz açıyoruz. Böyle olunca Adana'ya komşu illerden gelip kursumuza katılanlar dahi oluyor. Annemin halk eğitim merkezinde usta öğretici olarak görev yapması, benim de bu mesleğe gönül vermemde etkili oldu ve ekibimizin başarısında rol oynadı. Bizden eğitim alan birçok kursiyerimiz hemen iş buluyor. Ancak aynı dalda 15 başvuru olması durumunda istenilen konuda kurs açabiliyoruz."



MK(OA/CK)