İstanbul Emniyet Müdürlüğü, telefonla dolandırıcılık yapan kişileri yakalamak için bir dizi operasyon yaptı. Rastgele çevirdikleri telefon numaralarında karşılarına çıkan kişilere kendilerini polis, savcı, ya da MİT görevlisi olarak tanıtan bu kişilerin, yasadışı terör örgütüne yönelik operasyon yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. Mağdurlara, kimlik bilgilerini terör örgütünün kullandığını söyleyen dolandırıcıların, onları yakalamak için banka hesaplarında bir para hareketi olması gerektiğini, bu nedenle de verecekleri hesap numarasına para yatırmalarını istedikleri belirtildi. Mağdurların kendilerine inanarak parayı yatırmasının ardından şüphelilerin, parayı çekerek ortadan kayboldukları öğrenildi.


Polis İstanbul’un çeşitli ilçelerinden yatırılan paraları çekmeye çalışan Özgür Ö. (30), Osman Ç. (43), Cengiz D. (37) ile Metin E. (42) ve Ahmet Ç.'yi (37) gözaltına aldı. Şüphelilerin dolandırdığı kişiler arasında bir PTT memuru, devlet hastanesi çalışanı, Belediye otobüs şoförü, İşkur’da çalışan bir memurun bulunduğu öğrenildi. Kurbanlardan üçünün kendilerinden istenen parayı ödeyebilmek için bankalardan 10-20 bin lira arasında kredi çektikleri belirtildi.


Yetkililer, polis, savcı ya da MİT görevlilerinin telefonla kesinlikle para istemeyeceklerini söyleyerek, bu durumda vatandaşların hemen 155 polis imdat telefonuna ihbarda bulunmalarını istediler. Poliste işlemleri tamamlanan 5 zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


AA (MK) (FOTOĞRAF)