Edirne 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yapılan duruşmaya tutuklu olan ve 12 yıla kadar hapsi istenen Mehmet Altıntaş ile tutuksuz yargılanan eşi Fatma Altıntaş ve avukatları Eray Kozan katıldı. Hakkındaki suçlamayı dinledikten sonra savunma yapan Mehmet Altıntaş, mermileri ve silahları düğünlerde atmak için aldığını öne sürerek şunları söyledi:

“Bu tür mermi ve silahların taşınmasının suç sayıldığını bilmiyorum. Ben Karadenizliyim, bizim oralarda düğünler 2 gün 2 gece sürer ve düğünlerde silah atılır. Benimde düğün çağı gelen yetişkin çocuklarım olduğu gibi yakın akrabalarımdan düğünler olacaklar vardı. Düğünlerde kullanmak üzere Avusturya’dan almıştım. Fişekleri de düğünleri olan 2 arkadaşıma hediye edecektim. Eşimin ve diğerlerinin silahlardan haberi yok. Beraatimi talep ediyorum”

TEK CELSEDE 8 YIL 9 AY CEZA

Mahkemede tutuksuz yargılanan Fatma Altıntaş da kendisinin otomobildeki silahlardan haberi olmadığını anlatarak beraatini istedi. Sanıkların Avukatı Eray Kozan, Mehmet Altıntaş’ın gümrük görevlilerine aracında tabanca ve bir koli mermi bulunduğunu söylediğini belirterek, “Gümrük görevlilerinin sorması üzerine aracında bir koli fişek ve silah olduğuna yönelik samimi ifadesi, bu eşyaları düğünlerde kullanım amacını göstermektedir. Vahim silah olarak belirtilen iki yarı otomatik tabancanın vehamet hususunu bilmesi mümkün değildir. Zira Türkiye’de bulunmayan, satışlı yapılmayan silahlardandır. Bunlar dikkate alınarak müvekkilimin beraatini talep ediyorum” dedi. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti Fatma Altıntaş’ın ‘ruhsatsız tabanca taşımak’ suçundan beraatine karar verirken, Mehmet Altıntaş’a hakkında ise Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan 8 yıl 9 ay hapis,15 bin lira adli para cezasına hükmetti. 



EÖ(LK/AK)