Kumrular Caddesi’nde, geçen yıl 21 Eylül’de meydana gelen ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili gözaltı sayısı 5'e yükseldi. Dün Adana'da gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen üniversite öğrencisi U.K.'nin verdiği ifade doğrultusunda bugün 4 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişinin U.K.'ye yardım ve yataklık edenler ve akrabaları olduğu öğrenildi.

GÖRGÜ TANIKLARI TARAFINDAN TEŞHİS EDİLDİ

Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan U.K.'nin 'susma' hakkını kullandığı iddia edildi. Bu arada Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan görgü tanıklarına U.K.'nın gösterildiği, görgü tanıkları tarafından teşhis edilen U.K.'nin Kumrular Caddesi'ndeki bombayı koyan kişi olduğu ile sürüldü. Görgü tanıklarından park görevlisinin de U.K.'yi teşhis ettiği, "Patlamanın meydana geldiği arabayı getirip park eden ve bana 5 TL park parası verdikten sonra 'acelem var' diyerek giden kişi buydu" dediği öne sürüldü.

ÜZERİNDE SAHTE KİMLİK ÇIKTI

Bombalama olayını gerçekleştirdiği ileri sürülen U.K.'nın, gözaltına alındığı sırada üzerinde Halil İbrahim G. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktığı da belirtildi. Adana’da gözaltına alınarak Ankara’ya getirilen U.K.’nın, Adana Üniversitesi’nde öğrenci olduğu belirlendi. Bu arada Kumrular'daki patlamayla ilgili gözaltına alınan U.K.’nın yeni bir eylem hazırlığı içinde olduğu ileri sürüldü.

FK(AY/COŞ)