Çermik'te 2008 yılında hayvanların tarlalarına girmesi nedeniyle iki aile arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüşmüş, Özyaşar ve Güzel ailelerinden 5 kişi ölmüş, 6 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından iki aile arasında kan davası başlamıştı.

Çermik eski Belediye Başkanı Ramazan Can, ilçenin ileri gelenlerinden Mehmet Akkoyun ve Bedri Demir'in girişimleriyle Özyaşar ve Güzel Ailesi'ne mensup yaklaşık 1500 kişi, Özyaşar Ailesi'ne ait Ergani yolu üzerindeki evde bir araya geldi.

Yemeğe katılan Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, insanların huzur ve barış içerisinde yaşaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Şimdi burada tatsız olaya son veriyoruz. Olay olmaması için söz veriyoruz. Kavganın, kan davasının kimseye yararı yok. Kimse kazanmıyor. Bakın burada size bir örnek vereyim. İngiltere'de hiç insanlar kavga etmiyor. Yolda çarpışan insanlar orada da var. Bizde olsa 'niye bana çarptın, çarpmadın' diye bir birimize sorarız. İngiltere'de çarptığınız insan sizden özür diliyor. Mahcup oluyorsunuz. Karşıdaki başta bir adım attığı için siz iki adım atıyorsunuz. Huzur içerisinde yaşamak varken, kavgaya ne gerek var. Kavgalar olmamalı, huzur içerisinde yaşamımızı sürdürmeliyiz. İki aile arasındaki kan davasının barışla sonuçlanmasına aracılık eden, destek olan herkese teşekkür ediyorum. Barışın sürekli olmasını diliyor aileleri de kutluyorum."

Özyaşar Ailesi'nin önde gelenlerinden İlyas Özyaşar, husumet ve kan davasına son verilmesinin diğer kan davalı ailelere örnek olmasını dileyerek, bu işin getirisinin olmadığını, insanların huzur içerisinde yaşamını sürdürmesi gerektiğini söyledi. Güzel Ailesi'nden de Mehmet Güzel, her iki aile arasında barışın sağlanmasının sevindirici olduğunu savunarak, bu güzel günlerine katılan, destek veren emeği geçen herkese teşekkür etti.

Özyaşar ve Güzel ailelerinin fertleri arasında barışın sağlanmasına aracılık eden Belediye eski Başkanı Ramazan Can, Mehmet Akkoyun ve Bedri Demir ile birlikte her iki aileye mensup kişileri bir araya getirerek, barışı sağladıkları için mutlu olduklarını, bunun örnek olmasını diledi.