Erciş'in Çelebibağı Beldesi'nde, 9 Kasım 2010'da anne Saide Aslan, çocukları 18 yaşındaki Sinan, 14 yaşındaki Pınar, 7 yaşındaki Fatma ve 4 yaşındaki Mevlüt evlerinde bıçaklanarak öldürüldü. Jandarma, özel bir ekip kurarak katilin izini sürdü. 5 ay sonra aynı beldede oturan Recep Cingöz, delillerdeki salyasından cinayet şüphelisi olarak yakalandı. Recep Cingöz hakkında 5 kez ömürboyu, mala zarar vermekten 15 yıl ve gasp suçundan 3 yıl hapis istemiyle Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Cingöz'ün, yaşının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'dan rapor istendi. Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen rapor ise geçen hafta geldi. Raporda, sanık Recep Cingöz'ün, olay tarihinde 18 yaşından 2 ay küçük olduğu belirlendi. Bunun üzerine Recep Cingöz, Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davasında ömürboyu hapis yerine öldürdüğü her kişi için 24 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

BABA VE 2 OĞLU BIÇAKLA SALDIRDI

Cingöz, duruşma öncesi adliyeye getirildiği sırada baba Burhan Aslan ve 2 oğlu tarafından saldırıya uğradı. Elindeki bıcakla Cingöz'e saldıran evin en küçük oğlu Emrah Aslan ile ağabeyi ve babasını güvenlik güçleri engelledi. Daha sonra polis baba Burhan Aslan ve 2 oğlunu gözaltına aldı. Baba ve çocukları gözaltına alındıkları için duruşmaya da katılamadı.

Bugün görülen ve yaklaşık 3 saat süren karar duruşmasında sanık Cingöz, Adli tıp Kurumu'ndan gelen raporla suçu işlediği tarihte 18 yaşından küçük olması nedeniyle 'Suça sürüklenen çocuk' sıfatıyla yargılandı. Cingöz'e öldürdüğü her kişi için 24 yıl olmak üzere 120 yıl, 'yağma' suçundan 8 yıl 8 ay ve 'mala zarar verme'den ise 2 bin 400 TL ceza verildi.

AVUKAT RAPORA İTİRAZ ETTİ

Aslan ailesinin avukatı Baran Bilici, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora itiraz etti fakat bu itirazı kabul edilmedi. Avukat Bilici, Adli tıp Kurumu'nun raporunun Cingöz'den alınan örneklerle yapıldığını fakat Cingöz'ün kendisinin gitmesi gerektiğini söyledi. Rapora itiraz edeceklerini de belirten Avukat Bilici, "Rapora itiraz edeceğiz. Şayet Cingöz 18 yaşından büyük olsaydı 5 kez ömürboyu  hapis cezası alacaktı. Bu karar adalet duygusunu zedelemiştir" diye konuştu.