Adana'dan karayollarında yol yapım çalışması yapan taşeron firmada şoför olarak çalışmak üzere geçen 2011 yılının Nisan ayında Konya'nın Akşehir İlçesi'ne gelen Erhan Gerek, iddiaya göre ilk olarak 6 Ağustos günü Azerbaycan uyruklu 40 yaşındaki Hacer Rahimova'yı evinde tabancayla öldürüp, yüzüklerini gasp etti. Ardından 11 Ağustos günü Akşehir'in Gölçayır Beldesi'nde 58 yaşındaki çiftçi Yakup Okumuş'u evinin yaklaşık 100 metre uzağında cep telefonunu gasp edip, tabancayla başından vurup öldürdü. Bir gün sonra da Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Çamözü Beldesi'nde 65 yaşındaki Türkan Sargut'un başından tabancayla vurarak öldürdükten sonra 200 lira, bilezik ve kredi kartlarını gasp etti. Gerek, 23 Ağustos Salı günü Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Kırca Beldesi yakınlarında TIR ile mola veren Gökhan Keser'i öldürüp, eniştesi TIR şoförü Korhan Ersoy'u yaraladı.

Gerek, öldürdüğü Türkan Sargut'un kredi kartıyla ATM cihazından para çekmesi üzerine mobese ve güvenlik kameralarından kimliği saptanıp 25 Ağustos günü Akşehir'de kiraladığı evde yakalandı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından da tutuklandı.

1 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Erhan Gerek, Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesinde öldürdüğü 1'i kadın 2 kişi için Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Konya'da öldürdüğü 1'i kadın 2 kişinin cinayetiyle ilgili de 'kasten adam öldürme ve yağma' suçundan Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanmaya başlandı. Olayların gerçekleştiği tarihlerde Doğrugöz Beldesi'nde haşhaş tarlasında cesedi bulunan 61 yaşındaki Arife Korkmaz'ı da olay yerinde bulunan kan izi ve öldürülen kadının tırnakları arasından alınan doku örnekleri ile yapılan DNA testi sonucu Erhan Gerek'in öldürdüğü ortaya çıktı.

RAPOR TAMAMLANDI

Kasten adam öldürme ve yağma suçundan Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken, mahkeme heyetinin suç tarihlerinde akıl hastası olup olmadığı, akıl hastası ise ne zamandan beri hasta olduğu ve bu kişinin davranışları üzerindeki etkilerini saptamak amacıyla rapor istemesi üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas ve Gözlem Dairesi katil zanlısı Erhan Gerek ile ilgili rapor hazırlandı. Olayların işlendiği tarihte Erhan Gerek'in akıl sağlığının yerinde olduğu belirtilen raporda, "Erhan Gerek'in kurulumuzca 01.06.212 tarihinde yapılan muayenesinde elde edilen bilgi ve bulguların yorumlanması ile adli tahkikat dosyasının tetkiki sonucunda cezai sorumluluğunun muessir ve kişide şuur ve harekat serbestisini ortadan kaldıracak veya azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadığı, adli dosya tetkikinde sanığın meskur suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arızanın içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbı bulgu ve belgeye rastlanmadığı. Bu duruma göre Erhan Gerek'in 05.08.2011 ve 11.08.2011 tarihlerinde sanığı bulunduğu suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu oy birliği ile mütala olunur" denildi.



ATM(İA/SS)