Adana'dan karayollarında yol yapım çalışması yapan taşeron firmada şoför olarak çalışmak üzere geçen 2011 yılının Nisan ayında Konya'nın Akşehir İlçesi'ne gelen Erhan Gerek, iddiaya göre ilk olarak 6 Ağustos günü Azerbaycan uyruklu 40 yaşındaki Hacer Rahimova'yı evinde tabancayla öldürüp, yüzüklerini gasp etti. Ardından 11 Ağustos günü Akşehir'in Gölçayır Beldesi'nde 58 yaşındaki çiftçi Yakup Okumuş'u evinin yaklaşık 100 metre uzağında cep telefonunu gasp edip, tabancayla başından vurup öldürdü. Bir gün sonra da Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Çamözü Beldesi'nde 65 yaşındaki Türkan Sargut'un başından tabancayla vurarak öldürdükten sonra 200 lira, bilezik ve kredi kartlarını gasp etti. Gerek, 23 Ağustos Salı günü Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Kırca Beldesi yakınlarında TIR ile mola veren Gökhan Keser'i öldürüp, eniştesi TIR şoförü Korhan Ersoy'u yaraladı.

Gerek, öldürdüğü Türkan Sargut'un kredi kartıyla ATM cihazından para çekmesi üzerine mobese ve güvenlik kameralarından kimliği saptanıp 25 Ağustos günü Akşehir'de kiraladığı evde yakalandı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından da tutuklandı.

Erhan Gerek, Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'nde öldürdüğü 1'i kadın 2 kişi için Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Konya'da öldürdüğü 1'i kadın 2 kişinin cinayetiyle ilgili de 'kasten adam öldürme ve yağma' suçundan Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanmaya başlandı. Olayların gerçekleştiği tarihlerde Doğrugöz Beldesi'nde haşhaş tarlasında cesedi bulunan 61 yaşındaki Arife Korkmaz'ı da olay yerinde bulunan kan izi ve öldürülen kadının tırnakları arasından alınan doku örnekleri ile yapılan DNA testi sonucu Erhan Gerek'in öldürdüğü ortaya çıktı.

Konya'da öldürdüğü 2’si kadın 3 kişiyi öldürdüğü suçlamasıyla Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Erhan Gerek, geçen cuma günü 11’inci kez Akşehir'de hakim karşısına çıktı. Tutuklandıktan sonraki ilk duruşmada kilo aldığı gözlenen Erhan Gerek’in, son duruşma da ise zayıfladığı dikkat çekti.

Duruşmada mahkeme başkanı, sanık Erhan Gerek'in İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan verilen 'akıl ve ruh sağlığı yerindedir' raporunu hatırlattı.

Cumhuriyet Savcısı ise mütalaasında, Erhan Gerek hakkında, 'Arife Korkmaz, Hacer Rahimova ve Yakup Okumuş’u kasten öldürmek' suçundan 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 3 olayla ilgili yağma suçundan da 3 kez 15’er yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme Başkanı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Sanık Gerek'in Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'nde öldürdüğü 1'i kadın 2 kişi için ise Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması da ayrıca devam ediyor.



ATM(İA/SS)