Yeşildirek Mahallesi'nde gece geç saatlerde devriye görevi yapan polis, bölgede motosikletle ilerleyen ve aynı bölgede meydana gelen bir kapkaç olayının şüphelilerinin eşkaline uyan 2 kişiyi fark etti. Polis, 63 E 6783 plakalı motosikletin sürücüsüne durması için uyarıda bulundu. Ancak motosiklet sürücüsü ile arkadaşı, uyarıyı dikkate almayarak kaçmaya başladı. Polisin takibe aldığı şüpheliler, defalarca yapılan uyarılara rağmen durmadı. Takviye ekipler de bölgeye yönlendirilirken, şüpheliler ara sokaklarda polisleri atlatmayı denedi. Bunda başarılı olamayan şüpheliler, bu kez Şanlıurfa-Mardin Karayolu'nda ilerleyip Sırrın Mahallesi'ne girdi.

Polisin yakalamaya çalıştığı şüpheliler, Sırrın Mahallesi'nde çıkmaz sokağa girdi. Çıkmaz sokakta motosikletlerini bırakarak bir evin kömürlüğüne giren şüpheliler, peşlerinden gelen polisler tarafından yakalandı. Sokak sakinlerinin şaşkın bakışları arasında kömürlükten çıkarılan şüphelilerin elleri kelepçelendi. İncelenen motosikletin çalıntı olmadığı belirlenirken, 5 kilometrelik kovalamaca sonucu yakalanan R.Ö. ve O.T., polislere, ehliyetleri bulunmadığı için korkup kaçtıklarını söyledi.

Yenişehir Polis Merkezi'ne götürülen şüphelilere, 'Ehliyetsiz motosiklet kullanmak' ve 'Trafiği tehlikeye düşürmek' suçlarından ceza kesildi.



(HK/CK)