Olay dün öğle saatlerinde Altındağ Mahallesi Turgut Reis Caddesi'nde meydana geldi. Bunalım geçiren B.Y., evlerinin bulunduğu 5 katlı Tümer Apartmanı'nın çatısına çıktı. Son anda gelen annesinin bağrışlarına aldırmayan B.Y., kendisini boşluğa bıraktı. 4'üncü kattaki dairenin panjuruna çarparak yavaşlayan B.Y., beton zemine çakılarak ağır yaralandı.

Okulun en başarılı öğrencileri arasında gösterilen B.Y.'nin öğrenci başkanlığı yaptığı, özellikle İngilizce dersindeki başarısından dolayı bir üst sınıfın derslerini aldığı belirtildi. Olayın ardından kaldırıldığı hastanede, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından da ziyaret edilen B.Y.'nin vücudunda çok sayıda kırık olduğu ve hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı belirtildi.

'ONU TUTAMADIM'

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çocuk yoğun bakım servisinde yatan B.Y.'nin annesi Figen Y., her ailede olabilecek, anne- kız arasında bir tartışma yaşandığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu yaştaki çocukların 'Her şeyi biliyoruz' psikolojisi var. Aslında kendimizde de birtakım suçlar aramamız gerekiyor. Onların yaşadıklarının ne noktada duygusallaştırdığını bilemiyoruz. Siz çocuğun ne kadar içine girmeye çalışırsanız çalışın tıkanıyorsunuz. Dün tartıştık. Kızıma, 'Kalk karşıdaki börekçiden börek al da sakinleşelim' dedim. İçimde bir şey dürttü. Baktım karşıda yok, internet kafeye girdim yok. Bir şey beni kolumdan tuttu ve yukarı gönderdi. Baktım çatının kenarında. 'Anneciğim dur' dedim. Yakaladım bluzunun arkasından ama tutamadım. Bundan büyük kabus olamaz. Şu an hayati tehlikeyi atlatmış değil. Şu an iç organlarında zarar verip vermediğiyle ilgili takip altında. Kendine geldiğinde 'Anneciğim özür dilerim, seni mahcup ettim' dedi. Ben de 'Hiç bir şey senden önemli değil' dedim.




B.Y.: Begüm Yalı