Müstahdem olarak çalıştığı Yalvaç Teknik Lise ve Çok Programlı Lisesi'nden 3 yıl önce emekli olan ve Cumhuriyet Mahallesi Fabrika Caddesi Tatlıcılar Apartmanı'ndaki dairesinde yalnız yaşayan Karagöz'den 5 günden bu yana haber alınamaması üzerine polis, çilingire kapıyı açtırarak daireye girdi. Polis, Ahmet Karagöz'ü yatağında ölü buldu. Evde yapılan incelemede, yarısı içilmiş bir bira şişesi bulundu.

Arkadaşı ve komşusu Ali İhsan Ünal, Ahmet Karagöz'ü son olarak geçen cumartesi günü evinde gördüğünü kaydetti. Ünal, bitkin vaziyetteki Karagöz'ü hastaneye götürmeyi teklif ettiğini, ancak kabul etmediğini söyledi. Ünal, son günlerde evinden dışarı çıkmayan Karagöz'ün penceresini işe giderken tıklattığını, haber alamaması üzerine hastaneye sorduğunu, hastanede olmadığını anlayınca da polise haber verdiğini kaydetti.

Ünal, Ahmet Karagöz'ün hiç evlenmediğini ve yalnız yaşadığını belirterek, gramofon başta olmak üzere antika meraklısı olan Karagöz'ün aynı zamanda fanatik Galatasaray taraftarı olduğunu vurguladı. Karagöz'ün cesedi savcılık tarafından yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.