Merkez Yakutiye İlçesi'nin Aziziye Mahallesi'ndeki gecekondu bir evde çocukları Gizem (14), Hamza (12) ve eşi Pınar ile birlikte yaşayan Ümit Kılıç, 30 Kasım günü sırtının ağrıdığını söyleyen eşi Pınar'ı saat 19.30'da eve çağırdıkları ambulansla Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'ne götürdü. Hastanede bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirleyen doktorlar, anneyi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Götürüldüğü Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde Pınar Kılıç'a 2.5 saat sürede serum verildi ve yapılan tetkiklerde rahatsızlığı tespit edilemediği için Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

YEŞİL KARTLI DİYE İHMAL İDDİASI

Yakutiye Araştırma Hastanesinin acil servisinde doktor muayenesinin ardından eşine serum verildiğini belirten Ümit Kılıç şunları anlattı:

"Hasta kabuldaki görevli, burada yeşil kartın geçmediğini SSK'lı olmam gerektiğini söyledi. Ben bağırınca doktorlar müşahade odasına aldıkları eşime sadece serum taktılar. Cumartesi günü eşimin yanına hiç doktor gitmedi. Sadece hemşire gelip arada bir kontrol ediyordu. Saat 21.30'da hastaneden çıkıp eve gittim. İki saat sonra kızım beni aradı, 'annemi sezaryene alacaklar. Acele hastaneye gel' dedi. Hastaneye gittiğimde eşime kalp masajı yapılıyordu. Elini tuttuğumda buz gibiydi. Doktorlara, 'Bırakın' diye bağırdım. Sağlığında müdahale edilmeyen eşime öldüğünde müdahale ediyordu. Yeşil kartlı olmam nedeniyle hem eşim hem de karnındaki 5.5 aylık bebeğim öldü. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. Otopsi için Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen eşimin cenazesi şüpheli ölüm görüldüğü için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Suçu olanlar bunun hesabını adalet önünde verecek."

Ümit Kılıç, eşi Pınar'ın cenazesini Trabzon'a götürmek üzere morgdan aldı.

HASTANE: İDDİALAR ASILSIZ

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi yetkilileri ise iddiaların asılsız olduğunu savunarak, "Acil servise gelen her hastaya sosyal güvencesine bakılmaksızın müdahale edilir. Daha sonra da servislere yatırılır. Yeşil kartlı hasta devlet hastanesinden sevkli geliyorsa hiçbir sıkıntı yoktur" dedi.



Tİ(KS/COŞ)