Yakacık, Çarşı Mahallesi'nin tam 45 yıldır değişmeyen muhtarı Sebahattin Çetin Turan.  Kendisi 75 yaşında ancak gençlere taş çıkartacak bir zindeliğe sahip. Ömrünün yarısından fazlası muhtarlık yaparak geçen Sebahattin Çetin Turan, mahallelinin sevgilisi haline gelmiş. O da, bu sevgi karşısında vatandaşa 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Sabah 08.00 akşam 17.00 arası muhtarlıktan evrak alma telaşı, Çarşı mahallesindeki vatandaşlar için geçerli değil. Onlar istedikleri saatte, gecenin bir yarısında muhtarlık binasına gelip işlerini halledebiliyor. Yıllar önce eşinden ayrılan Sebahattin Çetin Turan, kendisini işine o kadar adamış ki, evine gitmek yerine gecelerini muhtarlık binasının bir odasına serdiği yatakta geçiriyor. Sebahattin Çetin Turan,  “45 senedir muhtarım. Ben Cumartesi Pazar da açığım, bundan zevk duyuyorum. Saati hiç önemli değil, gece birisi gelse işini yapıyorum. Evim var ama buraya uzak, vatandaşa hizmet etmek için muhtarlığın bir odasında kalıyorum” diyor


“İHTİLALDE GÖREVDEN ALINMAYAN TEK MUHTARIM”


Çekim yapıldığı sırada saatlar 22.00’yi göstermesine rağmen vatandaşlara hizmet etmeye devam eden Sebahattin Çetin Turan, 1980 darbesinde görevden alınmayan tek muhtar olduğunu da söylüyor.


Sebahattin Çetin Turan, “Bu yaptığım hizmetlerin bir mükafatıdır, askeri amirler mülki idare ve kaymakamlık tarafından üçlü bir görüşme yapılmış ve beni bununla mükafatlandırdılar. İhtilalde görevden alınmayan tek muhtarım” diyor. Hizmetten gayet memnun olan mahalle sakinlerinden Zafer Acar da, “İstediğiniz zaman hemen kendisi muhtarlığı açar ve işinizi görmeye devam eder. Kendisi 45 yıllık muhtarımız her türlü işimize koşar” diyerek, memnuniyetini dile getiriyor.


MAE (MK) (FOTOĞRAF)