Samsun'da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gemi batırılma töreninin ardından AK genişletilmiş il divan toplantısına katıldı. Bakan Kılıç, burada partililere hitaben konuşma yaptı. Ak Parti’nin kuruluşunun birinci yılında iktidara geldiğini hatırlatan Bakan Kılıç, "10 yıldır her türlü badireye rağmen siyasi muhaliflerine muarızlarına rağmen, siyaset dışındaki muhaliflerine muarızlarına rağmen, medyadaki sermayedeki sivil toplum kuruluşlarındaki muhaliflerine muarızlarına rağmen zaman zaman demokrasiyi yok sayarak AK Parti'yi durdurma frenleme girişimlerine rağmen gazını, ayarını, gücünü, desteğini milletten alarak ak parti 10 yıldır kesintisiz iktidarına devam ediyor" dedi.

10 yıldır iktidarda kalmanın kolay bir iş olmadığını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'nin her yerinde ilgiyle karşılandıklarını belirtti. Bakan Kılıç sözlerine şöyle devam etti:

"10 yıl boyunca bu hükümet bütün hücreleriyle, kadrolarıyla, birikimiyle, masaya ve kasaya sahip çıktı. Çıktı da ne oldu? 10 sene önce 250-270 milyar dolarlık bir ekonomiydik, bugün 800 milyar dolarlık bir ekonomi haline geldik. 10 sene önce 1 yıl boyunca 36 milyar dolarlık ihracat yapabilen bir ekonomiydik, bugün bir yılda 140 milyar dolar ihracat yapabilen bir ekonomi haline geldik. 10 sene önce merkez bankasında döviz rezervi 27 milyar dolar olan bir ülkeydik, bugün dünyadaki ekonomik krizlere rağmen Yunanistan’dan, İspanya'dan, Portekiz’den, İtalya’dan imdat çığlıkları yükselirken 27 milyar dolarlık döviz rezervini merkez bankası kasalarında 110 milyar dolara çıkaran bir ülke haline geldik. 10 sene önce devraldığımız koalisyon hükümetinin IMF’e 23,5 milyar dolar borçlu hale getirdiği bir ülkeydik, bugün  Türkiye aynı IMF’ye ihtiyacı varsa kullansın diye 5 milyar dolar kredi açan bir Türkiye."

Merhametli olmaya gayret ettiklerini, adaleti yitirmemenin mücadelesini verdiklerini dile getiren Bakan Kılıç, şunları söyledi:

"Zaman zaman dış politikamıza yönelen eleştiriler var. Bize ne Gazze’den bize ne Filistin’den Yunanistan ekonomik krizde Portekiz ekonomik krizde İtalya, ispanya ekonomik krizde koca İngiltere bile memur maaşlarında emekli maaşlarında eksiltmeye gidiyor. Dünyada bu kadar derin ekonomik krizler varken biz niye Gazze’yle Filistin’le Mymarla şurayla burayla meşgul oluyoruz. 'Bırakalım ekonomimize bakalım' diyenler var mı? Var. 'Bize ne Suriye’nin derdinden' diyenler var mı? Var. Ama o televizyonlardaki savaş görüntüleri gözümüzün önünde cereyan ediyor. Dünyanın bir köşesinde bırakın bir köşesini sınırımızın dibinde Müslümanların burnu kanarken bırakın burunlarının kanamasını gövdeleri paramparça olurken bizim burada kayıtsız kalmamız ilgisiz ve duyarsız adam sende banane tavrı içinde olmamız anlaşılabilir bir tavır değil. Kabul edilebilir bir tavır değil. Herkesin banane dediği yerde bizim dört elle mazlumların yanına koşmamız lazım. Bizim canla başla ahı olanın derdine derman olmaya çabalamamız lazım. Bedeli ne olursa olsun. Ekonomik olarak ne olursa olsun. Dış politika olarak ne olursa olsun bizim dünyaya ve heleki kardeş coğrafyalara kayıtsız kalmamız beklenemez. Sokağa çıktığımızda gördüğümüz alakanın bir nedeni de bu."



YK(MS/SS)