Olay geçen yıl Mayıs ayında Çorum'un merkeze bağlı İğdeli köyünde meydana geldi. 45 günlük evli Seyhan Temur tabancayla başından vurularak yaşamını yitirdi. Çobanlık yapan Galip Temur, eşini öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınıp çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Savunmalarında eşinin tabancayla şaka yaparken kazayla kendisini vurduğunu öne süren Galip Temur, Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanan Temur ifadesini tekrarlayarak, şunları söyledi:

"Ben eşimle severek evlendim. Eşimi öldürmek için hiçbir sebebim yok. Yatak odasındaydık, eşimden su istedim mutfağa gidip bana su getirdi. Ancak diğer elinde de tabanca vardı. Tabancayı bırakmasını şaka yapılmayacağını söyledim. Ama bir anda tabanca patladı ve Seyhan kanlar içerisinde yere yığıldı. Bir yıldır cezaevinde boş yere yatıyorum. Ben suçsuzum ve tahliyemi istiyorum."

KÖMÜRLÜKTE BAŞKA BİR TABANCA

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, Galip Temur'un elbiseleri ve ellerinde barut izi olup olmadığının araştırılması, genç kadının kafasında bulunan merminin de balistik incelemesini istedi. Balistik incelemesi sonucunda Seyhan Temur'un kafasından çıkarılan kurşun ile jandarmaya teslim edilen Galip Temur'a ait ruhsatlı tabancanın uyuşmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine bölgede arama yapan jandarma ekipleri kömürlükte başka bir tabanca buldu.

45 günlük evliyken yaşamını yitiren Seyhan Temur’un annesi Nezaket Badak, damadından şikayetçi olduğunu belirterek, "Kızımın ölümüne neden olanlar her kimse cezalandırılmalarını istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti delillerin toplanması için duruşmayı erteledi.

ADLİYE ÖNÜNDE KAVGA

Duruşmayı izlemeye gelen damat Galip Temur ve ölen Seyhan Temur’un yakınları mahkeme çıkışı kavga etti. Çıkan arbede sırasında anne Nezaket Badak, damadın kız kardeşi Perihan Temur’a tokat attı. Polisin araya girmesiyle olaylar büyümeden önlendi.



YÇ(İS/COŞ)