Marmaris Yat Limanı’ndaki tanıtımda uygulamacı yapımcı Tanla Söylemez, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri tarafından, filmde, kara mizahla tamamen hayal ürünü bir ülkede, yine hayal ürünü karakterlerle sosyal yapıdaki bozulmaları konu aldıklarını söyledi. Söylemez, Bahçehir Üniversitesi’nin sponsor olduğu filmde, başrol karakteri 'Puroviski'yi canlandıran tiyatrocu Celil Yağız ve filmin ışık ekibindeki iki kişi dışında tüm kadronun amatörlerden oluştuğunu kaydetti.

Filmi dört arkadışıyla fikirlerini biraraya getirerek oluşturduklarını vurgulayan Söylemez, "Ekipteki arkadaşlardan Emir Orhan’ın bu fikirleri kağıda döktü. Böylelikle 'Tutturamayanlar' adını verdiğimiz film ortaya çıktı. Sonrasında üniversiteden aldığımız 20 bin TL’lik ödenekle de bugüne kadar filmi çektik. Montaj ve kurgu aşamasında da 22 bin liralık bir ödenek daha alacağız. Böylece, filmi 42 bin liraya tamlayacağız" dedi. Söylemez, bütçelerinin kısıtlı olması nedeniyle çekimler için 'doğal film platosu' olarak nitelediği Marmaris’i tercih ettiklerini ifade etti.

Filmin sponsorunun üniversite olması nedeniyle vizyon tarihi ile ilgili net bir bilgi veremeyen Söylemez, ancak kurgu ve montaj aşaması bittikten sonra gelecek kış vizyona girmesi için çabalayacaklarını söyledi.

İDDİAA’YI TUTTURAMIYINCA FİLMİN İSMİ ÇIKTI

Filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Emir Orhan ise daha önce Türk sinema tarihinde olmayan bir tarzı denediklerini belirtti. Orhan, "Bu filmde hem Türk sinemasına yeni bir alan katmak hem de dünyaya bir mesaj vermek istedik. Filme başlama safhalarına yaklaşırken, Tanla ile birlikte 6 maçlık bir iddia kuponu yapmıştık. Ancak, kupondaki hiçbir maçı tuturamadık. O gün, 'Acaba maçlar oynanmıyor mu?' diye düşündüm. Sonraki konuşmalarımızda filmin adını bundan esinlenerek 'Tutturamayanlar' olmasına karar verdik. Zaten filmin ana konusunda da halkını düşünen iktidarın şans oyunları oynanmasına izin vermemesi var" diye konuştu.



DEB(İÖ/BT)