Elazığ’dan, Muş ile Van’a giden silahsız ve sivil giyimli çoğu izinden dönen askerlerin bulunduğu konvoya, geçen salı günü PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen roketatarlı saldırıda Sıhhiye Er Yusuf Vural (21) ile Jandarma Er Oğuz Şahin Kayabaş (21) şehit düşmüştü. Yine Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ndeki mayınlı saldırıda İzmirli Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi (24) de şehit düşerken, cenazesi, 5 gün süren arama çalışmaları sonucu geçen perşembe günü bulunmuştu.

Geçen cuma sabahı İzmir’e getirilen askerlerin cenazeleri, son kez baba evlerinin önünden geçirildikten sonra Gaziemir İlçesi’ndeki Gülhane Camisi’nde düzenlenen, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kent protokolü ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı ortak askeri törenle, son yolculuklarına uğurlandı.

Türkiye’yi ve kenti yasa boğan İzmirli üç asker, Kadifekale Hava Şehitliği’nde yanyana toprağa verildi. Türk bayraklarıyla donatılan şehitlikte, Kayabaş, Çiftçi ve Vural’la birlikte geçmiş yıllarda vatan uğruna canlarını feda edenlerin sayısı 405’e ulaştı.

Ortak askeri törenin ardından toprakla buluşan üç şehidin çiçeklerle donatılmış kabirleri, acılı yakınlarının akınına uğradı. Şehit Vural’ın yakınları, mezarı Türk bayrakları ve çiçeklerle donattı, ayrıca çok sevdiği simit ile poğaçalardan bıraktı.



TT(AÖ/SS)