Sivas'ta eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle kent merkezindeki Gazipaşa İlköğertim Okulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Vali Ali Kolat da katıldı. Burada ilk olarak 5/B sınıfına giren Vali Kolat, sınıftaki öğerncilere yaz tatilinde kitap okumaları ve iyice dinlenme tavsiyelerinde bulundu. Kolat daha sonra öğrencileri tek tek çağırarak karnelerini dağıttı. Karne alan öğrencilerden çeşitli nedenlerle gelecek yıl okulda bulunamayacak olanlar okullarından ve arkadaşlarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı. Bazı öğrenciler arkadaşlarından ayrılacakları için gözyaşı dökerken, bazıları da birbirlerine sarılarak uzun süre ağladı.

Karne dağıtımı için girilen 36 mevcutlu 5/B sınıfının 35 öğrencisinin takdir, 1'inin ise teşekkür belgesi alması dikkat çekti. Tüm sınıfın başarılı olduğunu gören Vali Kolat bunun sınıf öğretmeni Abdulkadir Çolakoğlu'nun tecrübesinden kaynaklandığını belirterek kendisini tebrik etti.

Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda 25 yıldır görev yapan 40 yıllık sınıf öğretmeni Abdulkadir Çolakoğlu, eğitim verdiği sınıfın başarısının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Bu yıl girdiğimiz bütün sınavlarda öğrencilerim okul birincisi oldu ve Sivas'ta da derece yaptı. Sınıfımda 36 öğrencim var. 35'i takdirname 1'i de teşekkür aldı. Öğrencilerimin başarılarının devamını diliyorum" dedi.