Sason Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Dereköy Köyü, Şahinli Mezrası’ndaki, Yukarı Dereköy İlkokulu’ndaki ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımları dün ulaştırıldı. Bot, kot pantolon, kazak ve monttan oluşan yardımları alan öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı.

İhtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarının tespiti için her eğitim yılı başında okullara yazı gönderdiklerini belirten Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, “Yardıma muhtaç öğrencilerimize her yıl gereken giyecek yardımını yapıyoruz. Bunun dışında ilçe milli eğitim müdürlüğümüzden gelen diğer talepleri de değerlendirerek, yardımda bulunuyoruz. Bunun için gerekli bütçemizi mevcut. Buradaki ailesinin durumu iyi olmayan öğrencilere de zaten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla gereken maddi destek de sağlanıyor. Bundan sonra da öğrencilerimize gereken destekleri vermeye devam edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde bu okulda öğrenim gören bir öğrencinin yırtık giysi ve ayakkabılarının fotoğrafları yayınlanmış ve yardım istenmişti.