Rusya'nın Rostov Limanı'ndan İzmir Aliağa Limanı'na hurda demir götürürken Ereğli Limanı'nın yaklaşık 1 mil açığında batan geminin kayıp 6 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor. AFAD'ın 4 kişilik su altı ekibi, dünkü keşif dalışının ardından bugün geminin battığı bölgede yeniden dalış yaptı. Balık adamlar, yaklaşık 40 metre dipte bulunan 114 metre boyunda, 13 metre genişliğindeki gemide yaptıkları aramalarda kayıp 6 mürettebatı bulamadı.

Ekip, arama çalışması yaparken gemiyi de su altı kamerasıyla görüntüledi. Görüntülerde, geminin güvertesi, güverte üzerindeki balta ve yangın söndürme cihazları gibi çeşitli malzemeler, mürettebatın kullanmaya fırsat bulamadığı filika, can simitleri ve halatlar görülüyor.

1'i Gürcistan, 10'u Ukrayna uyruklu 11 mürettebatı bulunan geminin 2'nci kaptanı Eduard Pavlenko (42), 3'üncü kaptanı Pavlo Selivanov (24) ve aşçı Larysa Lukach (36), sağ olarak kurtarılırken, batan gemide yapılan aramalarda 4 gün sonra gemi kaptanı Kulish Igor (49) ile gemi mürettebatından Pavlo Zelinsky'nin (28) cesedine ulaşılmıştı.



İÇ(EE/SS)