Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü'nde 20, Dinar Orman İşletme Müdürlüğü'nde 20 geçici yangın işçisi alımı için Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait parkta çekiliş yapıldı. Toplam 40 kişilik kontenjan için 2 bin 40 kişi başvuruda bulundu.

Kura çekilişi yapan Afyonkarahisar 6'ncı Noteri Adem Albayrak, herkesin gözü önünde, şeffaf bir şekilde kura çekeceklerini söyledi. Kontenjanlar için asil ve yedek listenin çekilişle belirleneceğini anlatan Albayrak, her kontenjan için 3 asil, 3 yedek isim belirleneceğini kaydetti.

Çekilişin basının ve vatandaşların huzurunda yapılacağını belirten Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, işe alınacak personelin orman yangınlarıyla mücadele başta olmak üzere arazöz şoförü, operatör ve haberleşme personeli olarak görevlendirileceğini söyledi. Konuşmaların ardından işe alınacak 40 isim, noter aracılığıyla çekilen kura sonunda belirlendi. Kurada adı çıkanlar, büyük sevinç yaşadı. Telefonla yakınlarını arayanlar, sevinçlerini paylaştı.

Çekilişte haberleşme işçisi olarak asil listede yer alan Muhammet Özdemir, daha önce mermer işçisi olduğunu kaydetti. Özdemir, bundan sonra 6 aylık da olsa haberleşme işçisi olarak çalışacağını belirtti.

İşçiler arasında en dikkat çekici isim ise Fulya Arnavutoğlu oldu. Ağır vasıta şoförü olan Arnavutoğlu, "Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde otobüs şoförlüğü yapıyordum. Buraya da şoför kadrosu için başvurdum. Bu sene ile birlikte 6 yıllık ağır vasıta şoförüyüm" diye konuştu.

Yapılacak mülakatın ardından iş başı yapacak işçiler, 6 ay süreyle Afyonkarahisar ve Dinar'da görev yapacak. İşçiler, aylık bin 500 lira maaş alacak.