Fethiye'de 40 dereceye yaklaşan sıcaklarda cip safari turuna katılan turistler, serinlemek için oldukça eğlenceli bir yönteme başvuruyor. Yanlarında getirdikleri su tabancalarını su kovaları ve bidonlar yardımıyla dolduran turistler, yol boyunca su savaşları yapıyor. Turistleri ayrıca yol üzerindeki mola yerlerinde serin sürprizler bekliyor. Sabahın erken saatlerinde ciplerle Fethiye'den hareket eden macera sever turistler, 30 dakikalık yolculuğun ardından Saklıkent Kanyonu'na ulaşıyor. Burada yapılan kısa turun ardından Tloss Antik Kenti ve Yakapark ziyaret ediliyor.

BUZ GİBİ SUYUN İÇİNDE ZAMANLA YARIŞ

Yakapark'taki kavak ağaçlarının altında mola veren ve serinleyen turistler, soğuk su havuzunda kalma yarışı yapıyor. 5 derecelik suda 5 dakika kalan turistlere içecek, 15 dakika kalabilene ise ödül olarak yemek hediye ediliyor. Hediye kazanmak için havuza girmek isteyen turistlerin bir kısmı suya ayaklarını sokar sokmaz geri çıkarken, bir kısmı ise havuza atladıktan sonra çığlıklar atarak dışarı çıkıyor. İşletme görevlileri ise zaman tutarak turistlerin suda kaç dakika kaldığını takip ediyor. Belirlenen süre kadar buz gibi suda kalanlara hediyeleri havuzdan çıkar çıkmaz veriliyor.

SU SAVAŞLARINDA SINIR YOK

Verilen kısa molanın ardından turistlerin safari ciplerine binmesiyle birlikte su savaşı yeniden başlıyor. Turistler, kova ve bidonlarla su atarak birbirini ıslatmak için ellinden geleni yapıyor. Tur organizatörleri de sulu eğlenceye katkı yapmayı ihmal etmiyor. Cip şoförleri üstü açık araçları yol kenarında oluşturulan yapay su şelalelerinin altından geçiriyor. Su savaşlarından kuru kurtulabilen turistler, bu şelalelerden geçerken tamamen ıslanmaktan kurtulamıyor. Çığlıklar arasında şelalelerin altından geçen turistler, yollarında devam ediyor.

'SOĞUK SU EĞLENCENİN BİR PARÇASI'

Yaka Park işletmecisi Neşet Tüzel, su savaşlarının safari turlarındaki eğlencenin bir parçası olduğunu söyledi. Soğuk suda kalma yarışının da büyük rağbet gördüğünü anlatan Tüzel, "5 derecelik suda 5 dakika kalabilene içecek, 15 dakika kalabilene yemek hediyemiz. Genelde 5 dakikanın üzerine çıkan olmuyor. Birçok turistin suya girmesi ile çıkması bir oluyor. Ancak 3 saate yakın kalabilenlerde oldu. Zaten bu sıcak havada soğuk sudan daha iyi bir serinleme yöntemi olamaz" diye konuştu.