Olay, 2 Aralık 2008'de Toroslar Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Levent Sitesi önünde meydana gelmişti. Nişanlısı Çiğdem Varol ile cep telefonuyla konuşan Ceyhun Çepik, "Ağabey bende bir şey yok" dedikten sonra telefonu kapandı. Varol'un ihbarı ile yapılan aramada ağır yaralı olarak bulunan Çepik, götürüldüğü Mersin Devlet Hastanesi'nde öldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, bugüne kadar 143 kişinin DNA örneklerini alarak cinayet bölgesinde elde edilen delillerle karşılaştırdı. Yapılan çalışmada olay yerindeki örneklerle cinayet, uyuşturucu ticareti ve hırsızlık suçlarından halen cezaevinde tutuklu bulunan Y.K. ve C.O. ile bir süre önce askerden dönen Ç.D.'nin DNA örnekleri birbiriyle tuttu. Cezaevinden alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen C.O. ve Y.K. ile Ç.D. sorguya alındı. Şüpheliler ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden C.O. ve Ç.D., tutuklanırken Y.K. ise bu olaydan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Y.K. tutuklu bulunduğu cezaevine tekrar gönderildi.

Öte yandan cinayet soruşturması sırasında 143 kişiden DNA örneği almasıyla 'gasp, silahla yaralama, tecavüz ve hırsızlık' gibi 10 ayrı faili meçhul olayın da aydınlatıldığı bildirildi.



ME(AŞ/BK/SS)