Aktepe Semti'nde 2008 yılında, içki satışının da yapıldığı bakkalı saat 23.00’dan sonra açık tutmakta ısrar ettiğini iddia ettiği Metin Şahin’i dükkanında küfür ve tehditler savurduktan sonra döven Zabıta Amiri Ercan Gültekin ile birlikte hareket ettiği zabıta memuru Bahri Şahin, şikayet üzerine gözaltına alındı, sonra da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 2 şüpheli hakkında Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 'yaralama, hakaret, tehdit' suçlamalarıyla dava açıldı. Ercan Gültekin, bu süreçte 2009 yılında emekli oldu.

Mahkeme, 4 Şubat 2010 tarihinde davayla ilgili kararını açıkladı, tutuksuz sanıklar Gültekin ve Şahin 3'er yıl 7'şer ay 15’şer gün hapis ve 2 bin 250’şer lira adli para cezasına çarptırıldı. Karar dosyası, daha sonra Yargıtay’a gönderildi.

Ercan Gültekin, iddiaya göre yıllardır şiddet uyguladığı eşi İnci Gültekin tarafından da zaman zaman polise şikayet edildi. 2 ay önce eşini yine döven Ercan Gültekin, şikayet üzerine gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan Ercan Gültekin hakkında '3 ay eve yaklaşmama' cezası verildi.

Ailenin yakınlarının verdiği bilgiye göre, 27 yıllık eşi İnci Gülkekin’i yıllardır defalarca döven, polis ve savcılıkta şikayet dosyaları bulunan Ercan Gültekin, '3 ay eve yaklaşmama' cezasının uygulandığı süreçte de evinin elektrik ve su aboneliklerini de iptal ettirerek eşine psikolojik şiddet uyguladı. Gültekin, zaman zaman da evinin yakınlarına kadar gelip, telefonla eşini arayıp, tehditler savurdu.

Ercan Gültekin son olarak geçen 12 Ekim Cuma günü öğlen saatlerinde, yine evinin yakınına kadar gelip evi telefonla aradı. Telefona çıkan oğlundan kıyafetlerini isteyen Gültekin, daha sonra oğlunu cuma namazına uğurlayarak evden uzaklaştı. Oğlunun cuma namazına gitmesinden istifade eden Gültekin, konuşma bahanesiyle eşi İnci Gültekin'e kapıyı açtırdı.

İçeri girdikten sonra öfkeyle bağırmaya başlayan 51 yaşındaki Ercan Gültekin, ardından mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla eşi aynı yaştaki İnci Gültekin'e saldırdı. Öfkeden deliye dönen Ercan Gültekin'in bıçağı defalarca sapladığı İnci Gültekin, kanlar içinde yerde kaldı. Ercan Gültekin gelen polislerle gözaltına alınırken, ağır yaralanan İnci Gültekin, çığlıklarını duyan komşularının çağırdığı ambulansla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.

İnci Gültekin, 10 gündür Genel Cerrahi Servisi yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veriyor. Parçalanan dalağı alınan, akciğer ile karaciğerine de bıçak darbeleri aldığı belirtilen İnci Gültekin’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Ercan Gültekin ise tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne konuldu.

Ailenin yakınları, Gültekin’in yıllardır eşine şiddet uyguladığını, onlarca kez koruma talebine savcılık tarafından olumlu bir cevap alınmadığını, ancak son şikayetin ardından mahkeme kararınca '3 ay boyunca eve yaklaşmama' kararı alındığını söyledi. Ailenin kimliği açıklamayan bir yakını, "Yetişkin 2 çocukları var. Annelerine uyguladığı şiddetten dolayı babalarıyla görüşmüyorlar. Daha önce bakkal dükkanı sahibini dövmekten suçundan aldığı ceza Yargıtay tarafından onansaydı ve cezaevine girseydi, bu olayı yapmamış olacaktı" diye konuştu.



ÜK(AY/SS)