Fatih Mahallesi 1905 Sokak 17 numarada dün saat 21.00 sıralarında, 12 yaşındaki Oktay Akyol, akrabaları olan Durmaz Ailesi'nin evinde kimseyi bulamayınca diğer yakınlarına haber verdi, gelenler kapıyı açtı. İçeri giren Oktay Akyol, kuzeni 4 yaşındaki Kenan Durmaz'ın cesedini buldu. Annesi ve babasının olmadığı evde ölü bulunan Durmaz'ın cesedi, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu sabah yapılan otopside, Kenan Durmaz'ın iple boğularak öldürüldüğü, cesedin en az 3 günlük olduğu belirlendi.

Polis, cinayetle ilgili olarak anne Zeynep Durmaz'ın ifadesine başvurdu. Anne Zeynep Durmaz, eşi Hasan Durmaz'ın bir yıl önce 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan girdiği cezaevinden tahliye olduğunu, sık sık kavga ettiklerini anlattı. Geçen cumartesi günü de kavga sonucu eşinin kendisini ilk eşinden olan iki çocuğuyla birlikte evden kovduğunu, ortak çocukları Kenan'ı ise vermediğini söyledi.

Polis, olay gününden bu yana kayıp olan baba Hasan Durmaz'ı cinayet şüphelisi olarak aramaya başladı.

Anne Zeynep Durmaz'ın eşinin kendisini evden attığı cumartesi günü polise giderek şikayetçi olduğu öğrenilirken, baba Hasan Durmaz'ın yakınlarına sık sık eşiyle tartıştığı için bunalımda olduğunu, kendisini ve çocuğunu da öldüreceğini söylediği öğrenildi.

Pamukkale Üniversitesi Morgu'nda otopsisi yapılan minik Kenan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Serinhisar İlçesi'ne götürülürken, psikolojik sorunları olduğu öğrenilen anne Zeynep Durmaz, morg kapısında oğlunun cenazesinin verilmesini bekledi. Zeynep Durmaz'ın ilk eşinin vefat etmesinin ardından iki çocuğuyla birlikte kaçarak Hasan Durmaz'la evlendiği öğrenildi.