Olay, bugün saat 03.00 sıralarında, Özkanlar semti 266 Sokak 23 numarada meydana geldi. Manisa'da yaşayan Songül Seven, ablası 25 yaşındaki Özlem Seven ile bir yakınını ziyaret etmek için önceki gün İzmir'e geldi. Songül Seven, gece yakınlarıyla salonda sohbet ederken hava alacağını söyleyerek balkona çıktı. Seven, iddiaya göre, 4'üncü katın balkonundan kendini boşluğa bıraktı. Büyük bir gürültüyle beton zemine düşen Songül Seven, ağır yaralandı.

Salonda oturan ablası Özlem Seven ve yakınları gürültü üzerine balkona yöneldiklerinde Seven'i kanlar içinde yerde yatarken gördü. Bunun üzerine durum, sağlık ve polis ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri, Songül Seven'i ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Songül Seven, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ölüm haberi üzerine abla Özlem Seven, sinir krizi geçirdi. Bir süre sonra sakinleşen Özlem Seven ilk ifadesinde, "Salonda oturup sohbet ediyorduk. Bolkona çıkacağına söyledi. Gürültü duyduk. Bolkona çıktığımda kanlar içinde zeminde yatarken gördük ve sağlık ekiplerini çağırdık" dedi.

Bir süre önce eşinden boşanan Songül Seven'in çocuğuyla birlikte Manisa'daki ailesinin yanında yaşadığı öğrenildi. Seven'in hastaneden alınan cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



KÖ(AÖ/CK)