İSTANBUL,  KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile birlikte 5 MİT mensubunun ifadeye çağrılmasının ardından MİT Müsteşarlığı tarafından yapılan  "görevsizlik ve yetki" itirazının değerlendirilmeye alınmadığı öğrenildi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner, eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş, MİT çalışanları H. K. ve Y. Y. ifadeye çağrılmıştı. MİT Hukuk Müşavirliği ise görev ve yetki yönünden dün itirazda bulunmuştu. Ancak savcılık bu sabah Fidan'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade vermesi için talimat gönderirken, diğer 4 isim hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.


Adliye kaynaklarından alınan bilgiye göre MİT Müşavirliği'nin dün gönderdiği talebi değerlendirmeye alınmadı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer isimler ile ilgili soruşturma yürütme yetkisinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda olduğunu değerlendiren savcılık yetkilileri, şüpheliler hakkında talimat ve yakalama kararı çıkartılması ile MİT'ten gelen taleplerin hükmünün kalmadığını belirtti.