Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, kente esrar getirileceği ihbarı üzerine İstanbul yolunda plakası daha önceden tesbit edilen aracı beklemeye başladı. Bu sırada güzergahtan geçen ve içersinde 3 kişi olan başka bir araç polisleri görünce, panikle kaçmaya başladı. Hırsızlık ve Narkotik bürosu ekipleri tarafından takip edilen araç yarım saat sonra durdurularak, içerisinde bulunan 19 yaşındaki Esat Dikici ile 25 yaşındaki İnan ve 29 yaşındaki Bülent Koç kardeşler gözaltına alındı.

Araçta bulunan dizüstü bilgisayar ile plazma televizyona el konulurken, kimlik kontrolleri yapılan şüphelilerden Esat Dikici'nin, 2010 yılı Kasım ayında Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4 milyon dolarlık soygunu yaptıktan sonra toprağa gömdükleri 1.5 milyon doları almak isteyince yakalanıp yargılanan sanıklardan biri olduğunu belirledi.

Şüpheliler, değişik tarihlerde katıldıkları hırsızlık olaylarında çaldıkları malları, Kestel İlçesi'ndeki yıkık bir barakaya sakladıklarını itiraf etti. Polis bu barakada yaptığı aramada plazma televizyon, dizüstü bilgisayarlar, müzik aletlerinin yanı sıra toprağa gömülmüş olarak, her biri 15 bin dolar değerinde 4 zümrüt ve yakut ile değeri 30 bin doları bulan zümrüt kolye ve yüzük buldu. Çalıntı ziynet eşyaları ile televizyon ve bilgisayarlar sahiplerine teslim edildi.

İfadeleri alınan Esat Dikici ile Koç kardeşler, 13 ayrı ev ve iş yerinden hırsızlık suçundan adliyeye gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.