Yönetmen ve senaristliğini Metin Yücel'in üstlendiği, Ortadoğu Projesi’nin Türkiye'deki yapılanmasını ve İsrail'in emellerini konu alan film Zenger Yapım adına çekilecek. Filmde başrolleri Ahmet Zenger, Metin Yücel, Buket Tuba Güzel ve anlaşma sağlanması halinde Van Damme paylaşacak. Van Damme ve bir çok ünlü yabancı oyuncunun bağlı olduğu ajanstan Cristopher Helbig ve Sedat Satılmış, ön görüşme yapmak ve film hakkında bilgi almak için Kayseri’ye geldi. Bu film için yapım şirketi kuran ve başrollerden birini üstlenen 'Cihan Pastaneleri'nin sahibi Ahmet Zenger, filmin yönetmeni Metin Yücel ile birlikte gece- gündüz çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Oldukça renkli kişiliğe sahip olan, Kayserispor ve Erciyesspor'da uzun yıllar yöneticilik yapan, aktif olarak  kapanan Anavatan Partisi il yönetim kurullarında bulunan, günümüzde sucuk üretimi ile tanınan 'Cihan Pastaneleri'nin sahipliğini yapan Ahmet Zenger, şöyle dedi:

"Filmin başarılı olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Yaklaşık 4 milyon dolarlık bütçeyle yola çıktık. Filmi Kayseri’nin yanı sıra, Almanya ve Azerbaycan’da çekeceğiz. 20 Aralık’ta başlayacak çekimler öncesi Van Damme’a teklif götürdük. Ajanstan Cristopher Helbig ve Sedat Satılmış, bilgi almak, ön görüşmeler yapmak için geldiler ve prensipte anlaştık. Ocak başında Van Damme Kayseri’ye gelecek ve anlaşılması halinde Gesi Bağları filminde oynayacak."

Filmin senarist ve yönetmeni aynı zamanda başrol oyuncusu Metin Yücel de, filmde Ortadoğu Projesi ile Türkiye üzerine yapılan oyunların konu alındığını anlatırken şöyle dedi:

"Etnik grupların çokluğu ve 'Ekonominin gizli başkenti' olması nedeniyle Kayseri’yi seçtik. Filmde aynı zamanda Gesi Bağları türküsünün hikayesini de anlatıyoruz. Mart sonu Nisan başı gibi vizyona girmesini planladığımız sinema filminin ilerleyen çekimlerinde ünlü konuk sanatçılarımız da olacak."

Yücel, 2009 Aralık’ta 'Gesi Bağlar'ı filminin çekimine başladıklarını ancak, trafik kazası nedeniyle buna ara vermek zorunda kaldıklarını hatırlatarak, şöyle dedi:

"Uzun bir tedavi süreci nedeniyle film gecikti. Bu kez çekimlere sıfırdan başladık ve çok daha güçlü bütçe ve oyuncu kadrosuyla yola çıkıyoruz. Filmde, yöreyi tanımaları ve şivesini yansıtmaları nedeniyle Kayserili oyunculara da yer verdik. Jean Claude Van Damme’in yanı sıra, irtibatta olduğumuz diğer ünlü oyuncular Tamer Hassan, Birol Ünel, Erdal Yıldız, Umut Oğuz var. Bazı oyuncularla görüşmelere devam etmekteyiz. Hollywood yıldızı Belçikalı oyuncu Jean Claude Van Damme Ocak ayı başlarında Kayseri’de olacak. Amacımız tüm Türkiye’nin ve Kayseri’nin severek izleyeceği çok güzel bir filme imza atmak’."

Tarkan, Sezen Aksu, Mustafa Sandal, İbrahim Tatlıses ve Mahsun Kırmızıgül gibi çok sayıda Türk sanatçının Avrupa konserlerini de organize ettiğini söyleyen Cristopher Helbig ise, filmin konusuna ilgi duyruklarını, ön araştırma için Kayseri’ye geldiklerini ve görüşmelerin olumlu sonuçlandığını söyledi. Helbig, "Burada gördüklerimizi, filmin fragmanını ve ön bilgileri Van Damme’ye ileteceğiz. Van Damme dışında birlikte çalıştığımız oyunculara da teklif götüreceğiz. Ocak başında Van Damme’nin Kayseri’de olmasını planlıyoruz" diye konuştu.

 

DÖ(OE/İD)