Merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Ali Osman Sönmez Caddesi'nde 2010 yılının Kasım ayında Seçkin Saruhanlı'ya ait 'Cücesan Cüteks Tekstil Sanayi' fabrikasına giren Alparslan Gökhan Demir (20), Eyaz Tekin (22) ve E.D.(17), bilgisayarları çalmak istedi. İddiaya göre E.S. (24), A.N. (27) ve E.D.'nin (22) gözcülük yaptığı hırsızlık olayında Demir, Tekin ve E.D. fabrika sahibi Seçkin Saruhanlı'nın odasında girdi.

KASADA DOLARLARI GÖRÜNCE BİRBİRİNİ TOKATLAMIŞLAR

Açtıkları çekmecede televizyon dolabının altında gizli olan çelik kasanın anahtarını bulan hırsızlar, çelik kasa içersinde dolar destelerini görünce, şok oldu. 'Rüya mı görüyoruz' diyerek 15 dakika birbirlerini tokatladıkları belirtilen şüpheliler, poşetlere doldurdukları dolarlarla fabrikadan ayrıldı. İddiaya göre hırsızlar, gözcülük yapan arkadaşlarından paranın bir bölümünü saklamak istedi. Bir poşet içersindeki parayı fabrika yakınındaki bir ağacın yakınına gömen hırsızlar, kalan parayı diğer arkadaşlarıyla birlikte Yıldırım İlçesi Karapınar Mahallesi'nde bölüştü.

GÖMDÜKLARİ PARAYI ALMAYA GELİNCE YAKALANDILAR

Hırsızlık olayı, sabah işyerine gelen çalışanların kasanın açık olduğunu görmesi sonucu ortaya çıktı. Paranın bir bölümünü yere düşüren şüphelilerin ayak izlerini takip eden polis, toprağa gömülen paraya ulaştı. Çevrede önlem alan polis, gömülü parayı almaya gelen şüphelileri yakaladı. Daha sonra gözcülük yapan arkadaşlarını da gözaltına alan polis, çalınan 4 milyon doları işyeri sahibine teslim etti.

YARGITAY BOZDU

Tutuklanmalarının ardından 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Alparslan Gökhan Demir ve Eyaz Tekin'e mahkeme 'Hırsızlık ve işyeri dokunulmazlığını ihlal' suçundan 6'şar yıl 11'er ay 22'şer gün, yaşı küçük sanık E.D.'ye ise 4 yıl 7 ay 25 gün hapis cezası verdi. Sanık avukatlarından İrfan Tuncel'in dosyayı temyiz etmesi üzerine Yargıtay, 'etkin pişmanlık' indirimini az bularak kararı bozdu.

BU KEZ CEZALARI İNDİRİLDİ

Tekrar hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklar pişman olduklarını ifade ederek, tahliyelerini talep etti. Mahkeme 'nitelikli hırsızlık' suçundan Demir ve Tekin'e 2'şer yıl 5'er ay 5'er gün, yaşı küçük E.D.'ye ise 1 yıl 7 ay 13 gün hapis cezası verdi. 'İşyeri dokunulmazlığını ihlal' suçundan ise Demir ve Tekin'i 3'er yıl 4'er ay, yaşı küçük E.D.'yi ise 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca yaşı küçük E.D.’nin tahliyesine karar verdi.



SB(FK/COŞ)