Adana'dan karayollarında yol yapım çalışması yapan taşeron firmada şoför olarak çalışma üzere geçen yıl nisan ayında Konya'nın Akşehir İlçesi'ne gelen Erhan Gerek, iddiaya göre ilk olarak 6 Ağustos günü Azerbaycan uyruklu 40 yaşındaki Hacer Rahimova'yı evinde tabancayla öldürüp, yüzüklerini gasp etti. Ardından 11 Ağustos günü Akşehir'in Gölçayır Beldesi'nde 58 yaşındaki çiftçi Yakup Okumuş'u evinin yaklaşık 100 metre uzağında cep telefonu gasp edip, tabancayla başından vurup öldürdü. Bir gün sonra da Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Çamözü Beldesi'nde 65 yaşındaki Türkan Sargut'un başından tabancayla vurarak öldürdükten sonra 200 lira, bilezik ve kredi kartlarını gasp etti. 23 Ağustos Salı günü Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Kırca Beldesi yakınlarında TIR ile mola veren Gökhan Keser'i öldürüp, eniştesi TIR şoförü Korhan Ersoy'u yaraladı.

ÖLDÜRDÜĞÜ KADININ KREDİ KARTI SAYESİNDE YAKALANDI 

Erhan Gerek, öldürdüğü Türkan Sargut'un kredi kartıyla ATM cihazından para çekmesi üzerine mobese ve güvenlik kameralarından kimliği saptanıp 25 Ağustos günü Akşehir'de kiraladığı evde yakalandı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından da tutuklandı.

SEVGİLİSİ PARA İSTEDİĞİ İÇİN HIRSIZLIK YAPIP CİNAYET İŞLEMİŞ

Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesinde öldürdüğü 1'i kadın 2 kişi için Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Konya'da öldürdüğü 1'i kadın 2 kişinin cinayetiyle ilgili 'kasten adam öldürme ve yağma' suçundan Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan Erhan Gerek, ifadelerinde Akşehir'de gazinoda çalışan 'Sıla' takma adlı sevgilisinin 1000 lira istediğini ve ona para vermek için hırsızlık yaparken katil olduğunu iddia etti.

TARLADA ÖLÜ BULUNMUŞTU

Akşehir İlçesi'ne bağlı Doğrugöz Beldesi'nde oturan 4 çocuk annesi Arife Korkmaz da 19 Temmuz 2011 tarihinde Akşehir- Afyonkarahisar'ı karayolu kenarındaki çalışmaya gittiği haşhaş tarlasında başına sert bir cisimle vurularak ölü olarak bulunmuştu. Korkmaz'ın öldüğü bölgenin, diğer cinayetlerin işlendiği yerlere yakın olması ve yüzüklerinin gasp edilmesi üzerine, Korkmaz'ın da Erhan Gerek tarafından öldürdüğünden şüphelenilmişti. Fakat Gerek, sorgulama sırasında öldürmediğini iddia etmişti.

Arife Korkmaz'ın öldürülmesi olayıyla ilgili soruşturmayı sürdüren Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı, Korkmaz'ın tırnak arasından alınan doku örnekleri ile olay yerindeki eşyalarının incelenmesi sonucu elde edile kan damlacığıyla, Erhan Gerek'ten alınan kan örneğini kriminal laboratuvarında inceledi. Yapılan inceleme DNA'nın uyum sağlaması üzerine Korkmaz'ı da Erhan Gerek'in öldürdüğü ortaya çıktı.



ATM(İA/AAA)