Tekstil atölyesinde 4 kişinin ölümüne yol açan tüp patlamasıyla ilgili davada Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi. Bu sabah yapılan karar duruşmasına tutuksuz sanıklar işyeri sahibi Mehmet Mete Duru ile atölyede aşçı ve mutfak sorumlusu olarak çalışan Hatice Karakaş ile sanıkların avukatları ve ölenlerin yakınları katıldı.

Duruşmada söz alan tutuksuz sanık Mehmet Mete Duru, yaşanan olay nedeniyle üzgün olduğunu ifade etti. Mutfak sorumlusu Hatice Karakaş ise olayda herhangi bir kusurunun olmadığını ve beraatini istediğini belirtti.

Savunmaların ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Kesmen, işyeri sahibi Mehmet Mete Duru'ya 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 4 yıl 2 ay, tutuksuz sanık Hatice Karakaş'a da yine aynı suçtan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

PATLAMA NASIL OLDU?

İsmetpaşa Caddesi'ndeki Seher Yerebakan İşhanı'nın birinci katındaki tekstil atölyesinin yemekhanesinde, 3 Haziran 2009 günü sabah saat 08.30'da gaz sızıntısı sonucu tüpgaz patlaması sonrasında çıkan yangında, muhasebeci 22 yaşındaki Tuğba Anak, 60 yaşındaki işçi Aziz Demircioğlu ve su tesisatçısı aynı yaştaki Faik Aslan yaşamını yitirdi, işhanı bekçisi 62 yaşındaki Mustafa Kınay ise yaralanmıştı. Tüp gaz kaçağı bulunan odada elektrik düğmesine dokunulması sonucu meydana gelen patlama sonrasındaki yangında alevlerin arasından çıkartılan kapıcı Kınay, hastanede yaşamını yitirmişti.